Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Tour du Dranque brengt studenten terug aan de keukentafel

Tijdens de lockdown kwamen hotelschoolstudenten Sil Verhaegh en Tim Wassenaar uit verveling op het idee om een spel te ontwikkelen wat sociale omgang in studentenhuizen moet bevorderen. Tour du Dranque is een ganzenbord-achtig drankspel met een knipoog naar de Tour de France. Spelers leggen met hun bierdop-pion een zogenoemde etappe af en moeten met verschillende ludieke opdrachten de gele trui zien te bemachtigen. Inmiddels is het spel in vele studentenhuizen te vinden.

 

Alle studenten waren het thuiszitten meer dan zat. De scholen en universiteiten waren dicht en studentenbaantjes veelal opgezegd. Ook de van oorsprong Limburgse Sil (24) verveelde zich en kwam op het idee om met compagnon Tim (25), uit Egmond iets te ondernemen. Dat werd een drankspel voor studenten, met het idee om studenten uit de slaapkamer of achter de telefoon vandaan te halen en weer om de keukentafel te krijgen.

 

“Veel studenten kampen met psychologische problemen of missen de sociale omgang, ze hangen veel op hun eigen kamer of zijn eindeloos aan het Tinderen, wij willen daar graag verandering in brengen” aldus Sil. Beide studenten merken dat ouderwetse gezelligheidsspellen niet veel meer gespeeld worden; niet meer van deze tijd of een te stoffig imago. Door het toevoegen van een drankaspect en competitiviteit hopen ze met een modern spel het ‘ouderwetse familiegevoel’ weer in de huizen terug te krijgen. Het doel van het spel is het behalen van de gele trui, na 120 stappen met opdrachten, variërend van een onderlinge ‘wieler toto’ (tegen elkaar dobbelen, verliezer drinkt het aantal ogen) tot de beruchte groene trui (glas leegdrinken).

 

En met succes, inmiddels zijn er meer dan tweehonderd edities verkocht van het vrolijk ogende, blauwe spel. “We hebben besloten alle marketing via Instagram te doen, een modern kanaal met een enorm potentieel bereik” zegt Tim. Op Instagram (@tourdudranque) is het studentikoze account te zien met daarop ludieke uitspattingen en impressies van studentenkamers. “Tour du Dranque is een spel met klassieke basis, maar met een moderne swing” verklaart Sil. Het spel is gedrukt op zeildoek, waardoor het goed schoon te houden is, ook wordt het verpakt in een koker, waar men vroeger posters van idolen in ontving. Speelse toevoeging is de gele wielerpet, welke voor de verliezende speler is. “Een mild verliezersaspect” grinnikt Tim.

 

Inmiddels zijn ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is er een website in de lucht: tourdudranque.nl