Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Bringly bezorgt dezelfde dag uit fysieke winkels met Fietskoeriers.nl

De Amsterdamse start-up Bringly is een samenwerking aangegaan met Fietskoeriers.nl en Cycloon om duurzame bezorgingen vanuit lokale Amsterdamse winkels mogelijk te maken. Op deze manier kunnen lokale ondernemers hun producten dezelfde middag laten ophalen en ’s avonds laten thuisbezorgen bij de consument. Dit gebeurt volledig CO2-neutraal door het inzetten van fietskoeriers.

 

 

Via de app van Bringly kunnen lokale winkeliers fietskoeriers inzetten in de last mile om producten dezelfde middag op te laten halen tussen 14:00 en 17:00 en dezelfde avond tussen 18:00 en 22:00 te bezorgen bij de consument. Door ’s avonds te bezorgen wordt er een afleverpercentage van 98% geclaimd bij de eerste bezorgpoging. “Door de fietskoeriers van Fietskoeriers.nl ook in te zetten voor lokale winkels kunnen zij dezelfde dag nog thuisbezorgen bij de klant. De fietskoerier fietst namelijk tóch al rond. Met deze samenwerking verdelen we de bestaande stadsdistributie efficiënter en verminderen we de CO2-uitstoot”, aldus oprichter Rajiv Laigsingh.

 

De lokale winkels hebben vaak een kortere bezorgafstand tot de klant dan de grote webwinkels. Dit betekent dat er geen extra bestelbus vanaf een afgelegen distributiecentrum nodig is. Door fietskoeriers in te zetten wordt de behoefte naar CO2-uitstotende bestelbussen verminderd. Maaike Kistemaker, bedrijfsleider bij Cycloon Amsterdam, is enthousiast: “De samenwerking aangaan met Bringly is voor ons een logische keuze. We streven hetzelfde doel na; CO2-uitstoot in de stad verminderen. Dat we het daarbij ook nog eens makkelijker maken voor de lokale ondernemer is natuurlijk helemaal tof. Een mooi initiatief van Bringly waar wij als Cycloon volledig achter staan. Samen maken we de stad een stukje mooier!”

 

Laigsingh wil lokale winkeliers steunen met het platform: “Zij kunnen hun fysieke winkel inzetten als lokaal distributiecentrum met een duurzame en snelle bezorging. Lokale items worden dezelfde dag thuisbezorgd zonder dat de drukke consument naar de fysieke winkel hoeft. Tijdens de pilot zagen we positieve resultaten bij o.a. kledingwinkels, stomerijen, apotheken en plantenwinkels. We focussen op bezorgingen vanuit de fysieke winkel. Consumenten bestellen vaak online terwijl ze dezelfde producten via lokale winkels sneller en duurzamer bezorgd kunnen krijgen. We hopen dat grotere retailers met een fysieke winkel in de stad dit voorbeeld ook zullen gaan volgen.”

 

Volgens Laigsingh versterkt de samenwerking met Fietskoeriers.nl de voordelen van het platform: meer verkoopmogelijkheden voor lokale winkeliers, minder CO2-uitstoot en meer bundeling van de krachten van duurzame vervoerders. “Om mee te gaan met de trend van snellere bezorgingen is het van belang dat fietskoeriersdiensten gaan samenwerken om een duurzaam bezorgalternatief te bieden. Ons algoritme kiest nu de meest geschikte aangesloten fietskoerier om lokale pakketjes zo snel, duurzaam en betaalbaar mogelijk te bezorgen.”, aldus Laigsingh.

 

De Bringly app voor Winkeliers (iOS) is op dit moment alleen verkrijgbaar in de App Store.