Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Danone Zuivel Nederland krijgt B Corp certificaat

Als kroon op het 100-jarige bestaan van de Danone Groep heeft Danone Zuivel Nederland vandaag de B Corp certificering gekregen als erkenning voor haar onafgebroken inzet voor het welzijn van mens en planeet. Deze internationale en onafhankelijke vorm van certificering bevestigt de kwaliteit van sociale- en milieunormen in de bedrijfsvoering en wordt toegekend door de onafhankelijke organisatie B Lab.

 

 

De B Corp beweging verenigt bedrijven overal ter wereld die zich inzetten voor een verantwoorde bedrijfsvoering en die voldoen aan de hoogste normen van transparantie en verantwoordelijkheid. Deze erkenning versterkt de ambitie van Danone om medio 2030 één van de eerste B Corp multinationals ter wereld te zijn. Op dit moment zijn reeds 20 Danone entiteiten wereldwijd B Corp gecertificeerd, die gezamenlijk meer dan 30% van de wereldwijde omzet vertegenwoordigen.

 

Erkenning van de bestaande verantwoorde inspanningen
In het verlengde van haar tweesporige beleid op zowel economisch succes als sociale vooruitgang – dat in 1972 is begonnen – en de ‘One Planet. One Health’ visie van het moederbedrijf, heeft Danone Zuivel Nederland zich van meet af aan gecommitteerd aan een aanpak die mens en planeet ten goede komt. Middels uitgekiende bedrijfsprocessen produceert en verkoopt Danone Zuivel Nederland haar verse zuivelproducten met respect voor medewerkers en transparantie richting consument.

 

Een strenge en complete evaluatie
Om het B Corp certificaat te kunnen behalen heeft Danone Zuivel Nederland een uitgebreide audit moeten doorstaan op basis van strenge sociale- en milieunormen. Een minimum van 80 punten is vereist voor certificering. Er zijn wereldwijd meer dan 3.000 bedrijven B CorpTM gecertificeerd, waaronder ongeveer 68 in Nederland. Na een proces van een jaar is Danone Zuivel Nederland trots dat ze met een score van 89.4 punten onderdeel van de B Corp beweging is geworden.

“Deze certificering erkent onze inspanningen om onze business in te zetten voor een betere wereld en ons commitment om duurzaam zakendoen gemeengoed te maken, wat onze klanten steeds meer van ons verwachten” zegt directeur Danone Nederland Dirk Holzapfel. “Wij zijn trots onderdeel te worden van de B Corp beweging en zullen blijven werken aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen die bijdragen aan een betere wereld”.