Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Trappisten nog duurzamer met eigen waterzuivering

István Koller van Waterschap De Dommel en Broeder Isaac hebben een klik, ook op de complexe inhoud van duurzame waterzuivering. Het leidde tot de opening van een eigen waterzuiveringsinstallatie op maandag 15 oktober 2018. Een waterzuiverings­installatie van planten. “Mijn drive is een spirituele”, zegt Broeder Isaac.

 

 

Miljoen liter afvalwater

La Trappe is een Nederlands biermerk én trappistenbier. Het bier wordt gebrouwen in Bierbrouwerij De Koningshoeven van de abdij ‘Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven’ in Berkel-Enschot, onder de rook van Tilburg. 9 soorten bier worden er gebrouwen, sinds een aantal jaren in nauwe samenwerking met Bavaria, tegenwoordig Swinkels Family Brewers. En bij de productie ervan komt veel water kijken en wordt ook veel afvalwater geproduceerd; van dat laatste zo’n miljoen liter per jaar. Dat afvalwater wordt binnenkort op zo’n manier gezuiverd dat met reden van een primeur kan worden gesproken.

 

Biomakerij
De Trappisten zelf noemen de waterzuiverings­installatie een Biomakerij, een zelfbedacht woord dat wellicht over een tijdje gewoon in de Dikke Van Dale staat.