Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

NVWA doet invallen in twee bedrijfspanden

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op woensdag 5 september 2018 twee bedrijfslocaties doorzocht. Dit in het kader van een opsporingsonderzoek naar vermoedelijk illegale handel in partijen vis die het toegestane gehalte kwik overschrijden. Daarbij is (digitale) administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Bij reguliere bemonstering van partijen vis door inspecteurs van de NVWA in het verleden is aan het licht gekomen dat de partijen te hoge kwikgehaltes bevatten. Om de blootstelling aan kwik te beperken is een maximumgehalte voor vis vastgesteld.

 

De NVWA heeft voor deze overschrijdingen bestuurlijke boetes opgelegd; de partijen vis zijn vernietigd. Uit nader onderzoek door de IOD is het vermoeden ontstaan dat de verdachte eerder partijen vis met te hoge gehaltes in de handel heeft gebracht. Hiernaar is nu ook een strafrechtelijk onderzoek gestart door de NVWA IOD.