Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Producent: Sociedade Agrícola da Quinta da Lagoalva de Cima, S.A. Quinta Da Lagoalva De Cima, 2090-222 Alpiarça,

 

Beschrijving: De olie heeft een zeer lage natuurlijke zuurgraad, met een fijn aromatisch boeket dat doet denken aan de kruiden en planten die overal in het wild groeien.Productiemethode: De olijven worden mechanisch geoogst van 200 jaar oude bomen en mechanisch koud gemalen en geperst.

 

Rassen: Frantoio, Moraiolo.

 

Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 

Proefnotities: De olijfolie wordt gewonnen uit de Italiaanse variëteiten Frantoio en Moraiolo, geoogst in de ideale staat van rijpheid, is fruitig, zacht en heeft een licht bittere en kruidige smaak.

 

Zuurgraad: 0,2º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: Door zijn unieke karakter kan deze olijfolie zowel koud als warm geserveerd worden. Een zeer elegante olijfolie die alleen kan worden geproefd met een sneetje brood of als smaakmaker van een eenvoudige of een verfijnde maaltijd. Het kan ook worden gebruikt bij de bereiding van traditionele Portugese gerechten.

 

Deze olie kochten wij voor EUR 7,59 per fles van 500 ml.