Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Producent: Quinta do Ventozelo in de Douro, die 0.20 ha heeft met honderdjarige olijfbomen van inheemse variëteiten uit de regio.

 

Beschrijving: Het is een fruitige, rijpe olijfolie, kruidig en bitter, goed uitgebalanceerd en met een uitstekende smaak. De elegantie en complexiteit van deze olijfolie bieden een unieke ervaring.Productiemethode: De oogst werd handmatig gedaan met behulp van de detailtechniek. De olijven werden geoogst in hun perfecte staat van rijping. bij lage temperaturen en door uitsluitend mechanische processen

 

Rassen: Verdeal.

 

Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 

Proefnotities: Het is een fruitige olie, rijp, met kruidig en bitter vrij evenwichtig en met een uitstekende afdronk. De elegantie en complexiteit van deze olie bieden een unieke ervaring. De olie is onmiskenbaar aromatisch.

 

Zuurgraad: 0,2º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

Past bij: Deze olie kan worden geserveerd als aperitief, om te proeven met brood, of om hoofdgerechten zoals salades, vis of zelfs vleesgerechten te begeleiden, waardoor ze een zalving en nasmaak krijgen.

 

Deze olie kochten wij voor EUR 14,72 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/y96zt3la