Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.Producent: De Tecedeiras olijfolie wordt gemaakt van de eeuwenoude olijfgaard van olijven van dit landgoed in het hart van de Douro-regio.Beschrijving: Complex, harmonieus en soepel, deze olijfolie heeft een licht fruitige geur van appel, olijfblad en lichte toetsen van gedroogd fruit, met een uitgebalanceerde zoete, bittere en kruidige smaak.

 

Productiemethode: Koude extractie gevolgd door lichte filtratie vóór het bottelen.Rassen: Madural, Verdeal Transmontana, Negrinha de Freixo.Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.Proefnotities: Complex, harmonieus en soepel, deze olijfolie heeft een licht fruitige geur van appel, olijfblad en lichte toetsen van gedroogd fruit, met een uitgebalanceerde zoete, bittere en kruidige smaak.

Zuurgraad: 0,2º.

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

Past bij: Ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta. Het is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd.Deze olie kochten wij voor EUR 14,39 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/vhslmof