Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Producent: Quinta da Romaneira, Cotas, 5070-252 Alijó, Douro, Portugal

 

Beschrijving: De olie heeft een zeer lage natuurlijke zuurgraad, met een fijn aromatisch boeket dat doet denken aan de kruiden en planten die overal in het wild groeien.Productiemethode: De Douro-vallei heeft een microklimaat en is vooral geschikt voor olijfbomen, die hier al eeuwen worden verbouwd. De olijfgaarden zijn beplant met de traditionele variëteiten Cordovil, Galega, Verdeal en Madural. Nadat ze met de hand zijn geplukt, worden ze in een granieten steenmolen gemalen voordat ze worden geperst en gefilterd (alleen eerste koude persing).

 

Rassen: Cordovil,Galega,Verdeal,Madural 

 

Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 

Proefnotities: De olie heeft een zeer lage natuurlijke zuurgraad, met een fijn aromatisch boeket dat doet denken aan de kruiden en planten die overal in het wild groeien.

 

Zuurgraad: 0,11º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: Door zijn unieke karakter kan deze olijfolie zowel koud als warm geserveerd worden. Een zeer elegante olijfolie die alleen kan worden geproefd met een sneetje brood of als smaakmaker van een eenvoudige of een verfijnde maaltijd. Het kan ook worden gebruikt bij de bereiding van traditionele Portugese gerechten.

 

Deze olie kochten wij voor EUR 12,88 per fles van 500 ml bij undefined