Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Beschrijving: Intens fruitig van groene olijf en bladeren, zeer complex aroma, balsamico met een vleugje appel, groene amandel en kruiden. In de mond is het goed gestructureerd en persistent, heeft het een zeer evenwichtig kruidig en zoet bitter.Productiemethode: Omdat Courellas een heel speciaal stuk grond is waar de beste olijfbomen in Mouchão worden geplant, sommige dateren uit 1901. De olijven worden met de hand geplukt en komen binnen twee uur na het plukken aan bij de olijfpers. Na de mechanische koude extractie wordt de olie gedecanteerd in roestvrijstalen vaten en mag deze 4 tot 6 maanden rusten alvorens te bottelen.

 

Rassen: Cobrançosa en Galega.

 

Bewaren: De olie is gedurende 2 jaar te bewaren.

 

Proefnotities: Strokleur en citrus, zeer fris in de neus, uitbundige tonen van groene appels, amandelen, gras. Rijp, kruidig, persistent, heeft een heerlijk licht bitter einde.Zuurgraad: 0,2ºConservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.Past bij: Het is een veelzijdige olijfolie die heel goed past bij gerechten van salades tot kabeljauw en uitgebreidere gerechten.

 

Deze olie kochten wij voor EUR 8,55 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/takl2dn