Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Producent: Herdade da Mingorra – Beja – Alentejo – Portugal.

 

Beschrijving: Olijfolie van superieure kwaliteit rechtstreeks verkregen door mechanische processen. Koud geëxtraheerd om de oorspronkelijke aroma's van de vruchten die het veroorzaakten te behouden.Productiemethode: De oogst werd op traditionele en biologische wijze gedaan.

 

Rassen: Cobrançosa, Picual, Albequina

 

Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 

Proefnotities: Fris aroma, intens, fruitig en licht kruidig. Lange afdronk met een lichte bitterheid. 

 

Zuurgraad: 0,3º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: Ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta. Het is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd. 

 

Deze olie kochten wij voor EUR 5,52 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/yaxyy8jp