Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.Producent: Gebruikmakend van de unieke kenmerken van de Alentejo, met het klimaat en de bodem bevorderlijk voor olijfolie van uitzonderlijke kwaliteit, is de olijfgaard van 10ha van Herdade do Rocim een open veld. De meeste oogst Cobrançosa resulteerde in een frisse, zeer fruitige en licht pittige olijfolie.Beschrijving: Fruitige, frisse en licht kruidige afdronk.

Productiemethode: Koude extractie gevolgd door lichte filtratie vóór het bottelen.Rassen: Cobrançosa..Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.Proefnotities: Fruitige, frisse en licht kruidige afdronk.

 

Zuurgraad: 0,2º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: Het is ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta. Het is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd.Deze olie kochten wij voor EUR 10,42 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/vnbewey