Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.
Producent: Soc. De Exploração e Gestão Agrícola. De passie voor olijfolie leidt ertoe dat Herdade Paço do Conde de hoogste kwaliteit produceert en zoekt. Momenteel, met 1500 ha en opgedane ervaring, lanceert Paço do Conde Estate een exclusieve selectie van een unieke olijfolie van topkwaliteit. Herdade Paço do Conde zet zijn leidende positie in de olijfoliesector voort en creëert olijfolie die al zijn consumenten unieke en verrassende ervaringen biedt in hun kwaliteit en consistentie.Beschrijving: Aroma van groene appel, tomatenblad en gras. De smaak is zacht met een licht kruidige afdronk.

 

Productiemethode: Koude extractie gevolgd door lichte filtratie vóór het bottelen.Rassen: Cobrançosa, Picual en Arbequina.Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.Proefnotities: Intens fruitig van groene olijf, zeer complex aroma met tonen van amandel, appel en groen gras. De smaak is goed gestructureerd, met kruidige goed gemarkeerde en bittere lange afdronk.

 

Zuurgraad: 0,2º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: Het is ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta. Het is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd.Deze olie kochten wij voor EUR 12,22 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/w7syldo