Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Producent: Carvalheira – Travessa do Vale, 4 - Silveiro - Bairrada – Portugal.

 

Beschrijving: Kleur geelgroen. Medium groen fruitig aroma met tonen van olijfblad, tomaat, groene banaan en appel. Smaak fris, kruidig, licht bitter en zeer evenwichtig en volhardend.Productiemethode: Handmatig oogsten. Vervoer naar de wijnmakerij in luchtige dozen. Extractie onmiddellijk na het oogsten, in continu systeem door centrifugeren met een temperatuur onder 27 °C. Gebotteld zonder te worden gefilterd. Gesloten met stop, om de organoleptische kenmerken ongewijzigd te laten. Hoog gehalte aan polyfenolen, dat een groot rijpingsvermogen biedt, daarom krijgt die de aanduiding GRANDE RESERVA.

 

Rassen: Picual, Galega, Cobrançosa

 

Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 

Proefnotities: Kleur geelgroen. Medium groen fruitig aroma met tonen van olijfblad, tomaat, groene banaan en appel. Smaak fris, kruidig, licht bitter en zeer evenwichtig en een lange afdronk.

 

Zuurgraad: <0,2º.

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: Ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta. Het is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd. 

 

Deze olie kochten wij voor EUR 12,31 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/y2cme4wq