- Gegevens
- Geschreven door: de redactie


Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.
Producent: Quinta do Vilarinho – S. João da Pesqueira – Douro – Portugal
Beschrijving: Een simpele en relatief intense olijfolie geschikt voor gerechten die intens zijn met complexe smaken.
Productiemethode: De oogst werd op traditionele wijze gedaan.
Rassen: Madural, Verdeal en Cordovil
Bewaren: Dit is een volledig natuurlijk product; bij lage temperaturen kan neerslag optreden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.
Proefnotities: Olijfolie met medium fruitig, licht bitter en kruidig en een lange afdronk.
Zuurgraad: 0,4º.
Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.
Past bij: Een simpele en relatief intense olijfolie geschikt voor gerechten die intens zijn met complexe smaken.
Deze olie kochten wij voor EUR 9,56 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/y78mfpjx