Kopke extra virgin olive oil

Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procedés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

Beschrijving: De activiteiten die in de loop van het jaar plaatsvinden in de olijfgaard zijn minimaal, dat is snoeien, het reinigen van de hellingen en olijvenoogst. De olijvenoogst is handmatig in manden van 20kg. Die worden dagelijks naar de pers getransporteerd en vervolgens afzonderlijk bewerkt. De opslag vindt plaats in roestvrijstalen vaten met stikstofatmosfeer.

 

Olijfgaard: Group Sogevinus met als verbouwer Márcio Nóbrega heeft de olijfbomen op terrassen staan met leisteen muren op een hoogte tussen 80 en 140 meter. De olijfgaard hoort onder de regio Douro.

 

Rassen: Cobrançosa, Verdeal en Madural.

 

Bewaren: De olie is gedurende 2 jaar te bewaren. 

 

Proefnotities:

Smaak: Fruitig en fris, licht bitter en licht kruidig met een persistente smaak

 

Gebruik: voor mensen die op zoek zijn naar een echt product vol smaak. Moet koud worden gebruikt, ideaal voor gekookte groenten, verse pasta, gekookt gestoomde of gegrilde, magere vis en verschillende salades.

 

Zuurgraad: 0,2º

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: de olie is ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta. Het is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd.

 

Deze olie kochten wij voor EUR 15,45 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/r2d86vv