Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Herdade do Paço do Conde Selectie Extra vergine biologische olijfolie

Wij brengen in deze serie onbekende olijfolies onder de aandacht van consumenten. Wij kochten deze olie via Internet. Dit is een olijfolie van eerste persing en wordt uitsluitend verkregen door olijven door mechanische of andere fysische procédés te persen, onder omstandigheden die de olijfolie niet veranderen en die geen andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, schenken, centrifugeren en filtreren.

 

 

Biologische extra vierge olijfolie uit Arrifes

Beschrijving: Terroir- olijfolie geproduceerd uit Cobrançosa-olijfvariëteiten Arbequina uit de olijfgaard Arrifes in Herdade do Esporão met een biologische productie. Er is een zorgvuldige selectie van olijven van het veld tot de molen. Op deze manier wordt een authentieke en echte olijfolie verkregen, vol aroma's en smaken.

 

Oogst: deze oogst begon twee weken eerder dan vorig jaar. Heet weer en de afwezigheid van neerslag leidden tot de verwachting van de oogst. hoewel de productie lager was dan vorig jaar, de stijging van de inkomsten compenseerde dit verlies. De afwezigheid van vocht gaf geen problemen, maar er werden meer olijfvliegen waargenomen, wat extra zorg baarde maar niet de kwaliteit van de olijf beïnvloedde. De oogst vond plaats tussen oktober en het begin van november.

 

Olijfgaard: Arrifes olijfgaard, geplant in Herdade do Esporão, heeft een totale oppervlakte van 80.41ha, zijnde 56.68ha van het Cobrançosa-ras en 23.73ha van Arbequina-variëteit. De olijfgaard is sinds 2009 gecertificeerd voor biologische productie, met als doel het opzetten van een duurzaam landbouwsysteem dat het mogelijk maakt hoogwaardige olijven te telen, waarvan het productieproces niet schadelijk is voor milieu en menselijke gezondheid, terwijl de biodiversiteit van ecosystemen wordt bevorderd. Alle olijfgaarden worden geïrrigeerd met een druppelirrigatiesysteem en gecontroleerd voor gebruik. Bodembescherming wordt uitgevoerd met behulp van het onderhoud van de bestaande plantendekking.

 

Rassen: Cobrançosa en Arbequina.

 

Productie: de olijven werd in aanhangwagens vervoerd en men begon met de oogst door de meer volwassen Arbequina-variëteit en eindigend met de Cobrançosa-variëteit. De olijf werd onmiddellijk na de oogst in de olijfoliepers ontvangen en wordt onmiddellijk verwerkt. Extractie begint met het snel malen van de vruchten. Na het malen wordt de resulterende pasta onderworpen aan een zeer lage temperatuur om de olie uit de cellen te laten ontsnappen om de karakteristieke aroma's van deze variëteit te behouden die kenmerkend is voor de olijfolie De pasta gaat naar de karaf waar de olijfolie wordt gescheiden van de olijvenpulp en het water resulterend in een olijfolie nog steeds wat vocht en onzuiverheden bevat. De olijfolie wordt schoongemaakt door centrifugeren en wordt daarna onmiddellijk gefilterd en vervolgens verpakt. Een olijfolie van Biologische productie vereist een zorgvuldige scheiding van het veld naar de fles.

 

Proefnotities:

Visueel: groenachtige tint als gevolg van het gebruik van groene olijven.

 

Reuk: zeer evenwichtig met een medium groene fruitigheid, bloemig aroma, met tonen van gras, vers gesneden groene artisjok en tarwe.

 

Smaak: harmonisch, complex, licht kruidig ​​en medium bitter, licht samentrekkend, met een nasmaak die doet denken aan noten.

 

Gebruik: voor mensen die op zoek zijn naar een echt product vol smaak. Moet koud worden gebruikt, ideaal voor gekookte groenten, verse pasta, gekookt gestoomde of gegrilde, magere vis en verschillende salades.

 

Zuurgraad: 0,1º

 

Conservering: voor een beter behoud van de eigenschappen van deze natuurlijke olijfolie wordt het aanbevolen om die koel en beschermd tegen licht op te slaan.

 

Past bij: de olie is ideaal voor salades, marinades en als smaakmaker voor vis en pasta en is ook heerlijk met wat vers brood voor een maaltijd.

Deze olie kochten wij voor EUR 12,22 per fles van 500 ml bij https://tinyurl.com/yyntcjgy