Topchef Peter Goossens verkoopt het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. Vanaf 1 januari 2024 zwaait zijn huidige keukenchef en rechterhand Floris Van Der Veken er de scepter. "We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven", zei Peter Goossens in een bericht. Eind 2023 trekken Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans de deur van Hof van Cleve definitief achter zich dicht.

 

Sous-chef Floris Van Der Veken neemt het restaurant over. Hij blijft Hof van Cleve onder dezelfde naam en met dezelfde medewerkers voeren. "Ik ben al tien jaar keukenchef en ken het huis door en door", zegt Van Der Veken. "Ik wil het DNA van Hof van Cleve voortzetten." Van Der Veken is niet van plan om het roer volledig om te gooien in Hof Van Cleve. "

 

"Na bijna 38 jaar is het tijd om eens aan onszelf te denken", verklaart Goossens. "En natuurlijk is er nog de tweede zaak die we binnenkort opstarten in Knokke en daar gaan we ons nu volledig op storten", aldus de sterrenchef. "Maar ik ga het wel iets rustiger aan doen", voegt hij eraan toe.