Michelin stelde vandaag de selectie 2022 van de MICHELIN Gids België en Luxemburg voor in het Koninklijk Theater in Bergen. Met een totaal van 841 restaurants, waaronder 141 sterrenrestaurants en 147 Bib Gourmand restaurants, valt deze nieuwste editie op door het indrukwekkende aantal nieuwe onderscheidingen.

Klik hier voor het overzicht van sterren en bibs gourmands 2022.

 

Bovendien toont deze 2022-editie de uitmuntendheid aan van onze getalenteerde chefs. Het bewijs: 1 nieuw restaurant met drie MICHELIN Sterren, 3 nieuwe zaken met twee MICHELIN Sterren en maar liefst 16 chefs die worden bekroond met een MICHELIN Ster. Daarbovenop telt deze editie ook een nieuwe Groene MICHELIN Ster en 24 nieuwe Bib Gourmand restaurants.

 

“Ons team van inspecteurs was vooral onder de indruk van de inzet en creativiteit van de chefs in België en Luxemburg, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden in 2021. Alle nieuwigheden die we in deze editie verwelkomen, met opnieuw een nieuw restaurant met drie MICHELIN Sterren, illustreren de culinaire buzz en ondernemingszin die de culinaire scène aanwakkeren.

 

De persoonlijkheid van de gastronomische concepten, de zorg die wordt besteed aan het onthaal van de klanten en de wil om een duurzamere vorm van gastronomie toe te passen, zijn opmerkelijke tendensen die van België en Luxemburg Europese topbestemmingen voor fijnproevers maken", aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen.