Op woensdag 12 februari neemt meesterkok Robert Kranenborg de keuken over van het bekendste truckerscafé van Nederland, Bij Marjan. Op het industrieterrein van Westpoort Amsterdam tovert hij de populairste en meest bestelde lunches om tot exquise gerechten. Truckers kunnen die middag gratis genieten van bijvoorbeeld een buitengewoon broodje bal, een haute cuisine uitsmijter of een Japanse hotdog à la Kranenborg. Vol is vol.

 

 

Populairste truckerscafé van Nederland
Robert Kranenborg ontfermt zich voor één keer over het menu van een truckerscafé. Deze unieke take-over van Kranenborg is een traktatie van Lotto aan truckers die een de hoofdrol spelen in de nieuwe campagne. Hierin serveert de Meesterkok zijn versie van het populaire broodje bal aan de truckers. Op woensdag 12 februari serveren Robert & Marjan, gastvrouw van Bij Marjan, zes varianten van de lunchkaart. Robert Kranenborg blikt alvast vooruit: “De tijd dat chefs hun neus ophaalden voor zoiets als snacks is allang voorbij. Ik vind heel erg uitdagend om van een gehaktbal of uitsmijter iets buitengewoons te maken. Ik hoop dat mensen ervan gaan genieten. Niet alleen de truckers, maar ook in keukens thuis, want we delen deze recepten ook via (social) media.”

 

Chez Marjan & Robert
Al 8 jaar runnen gastvrouw Marjan en haar man Erwin hun restaurant aan de A5 in Amsterdam. Het is één van de populairste restaurants voor truckers in Nederland. Vrijwel dagelijks zit het ouderwets gezellige restaurant bomvol met truckers die toe zijn aan een goed bord eten en een huiselijke sfeer. “Ik vind het onwijs leuk dat Robert een keer in onze keuken komt staan om zijn versie van onze populairste gerechten te maken. Ik ben heel benieuwd wat onze gasten ervan vinden!” zegt eigenaresse Marjan.

 

Lotto trakteert truckers
Omdat je met een kleine moeite van het alledaagse iets bijzonder kan maken, trakteert Lotto truckers en andere gasten op een gastronomische lunch. Zij kunnen samen met vrienden en bekenden genieten van hun favoriete daghap en van Henk Wijngaard, die speciaal voor hen de muzikale omlijsting verzorgt. “Nederlanders zijn veelal tevreden met hun huidige leven, maar maken het met hun gewonnen prijzengeld allemaal net een beetje leuker,” zegt Sander van de Vooren, prijswinnaarbegeleider bij Lotto. “Dat doen we ook ‘Bij Marjan’ waar Lotto voor één keer hardwerkende truckers trakteert op een extra bijzondere lunch, die is gemaakt door niemand minder dan chef Robert Kranenborg.”