De grootste culinaire vereniging van Nederland, het Gastronomisch Gilde heeft gisteren tijdens de Algemene Ledenvergadering haar Voorzitter benoemd. Huidig vice-voorzitter Hans Everse is benoemd tot Voorzitter – President.

 

 

In de online ALV besprak het bestuur van het Gastronomisch Gilde de koers van de vereniging met haar leden. Aan bod kwam de inspanning van het Gastronomisch Gilde om jong talent aan zich te binden en de verbinding tussen professionals in de branche. Ook werd het beleid voor de komende jaren gepresenteerd; een aanbod vol met inspirerende events en activiteiten waarin ook gezondheid en duurzaamheid een belangrijke rol krijgen.

 

Aandacht voor de Jonge Garde
Hans Everse is benoemd tot Voorzitter – President, als opvolger van de vorig jaar overleden SVH Meesterkok Gerrit Greveling. Everse is al jarenlang nauw betrokken als Bestuurslid van het Gastronomisch Gilde en Voorzitter van de vakgroep Koksgilde. Tevens is hij eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelder B.V. waarmee hij aandacht voor gezondheid in relatie tot food op de kaart zet. Everse over zijn benoeming als Voorzitter – President: “Naast dat ik ontzettend trots ben dat ik deze prachtige vereniging mag voorzitten en vertegenwoordigen in het binnen – en buitenland, kijk ik uit naar een nieuwe periode. Een periode waarin wij als vereniging actief bij zullen dragen aan het op de kaart zetten van gastronomisch Nederland en een prominente rol zullen spelen in het enthousiasmeren en behouden van jongeren voor onze branche”. Waldrik Kremer is benoemd tot Secretaris en Hugo Wijbenga als Penningmeester. Beiden zijn al sinds lange tijd nauw betrokken bij het Gastronomisch Gilde en vormen samen met Everse het Dagelijks Bestuur.

 

Over het Gastronomisch Gilde
Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan uit een fusie van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. Het Gastronomisch Gilde is dé vereniging voor alle food- en gastvrijheidsprofessionals in horeca, catering, educatie en zorg. Het Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk SVH Meesters, Koksgilde, GastVrijheid, Jonge Garde en Wedstrijden te ondersteunen en te stimuleren.Het Gastronomisch Gilde is hét bruisend hart van alle food- en gastvrijheidsprofessionals in horeca, catering, educatie en zorg. Leden en partners houden elkaar scherp, geïnspireerd en bewust in wat de betekenis is van eten, drinken en ambiance in de branches. We willen de nieuwe instroom in het vak bevorderen en de mensen voor het vak behouden. Of je nu een SVH Meester, gedreven student, gastheer/-vrouw of kok bent, het Gilde zet zich in voor iedere professional.Het Gastronomisch Gilde hecht waarde aan de bewustwording van leden en partners bij het gezonder en duurzamer leven en werken binnen onze branche. We realiseren ons dat we als professionals in ons vak gezien worden als de voorbeelden voor de consument waarmee we grote invloed hebben op de gezondheid van mensen. Wij respecteren de keuzevrijheid van leden en partners hierin te participeren en informeren, inspireren met samenwerkingspartners op dit gebied in onze media.