Net voor de officiële opening van het Zeeuwse Mosselseizoen op 30 juni 2022 overleed Frank Wiskerke. Hij mocht zich decennialang met recht een uithangbord voor het dorp en specifiek voor de mosselsector noemen.

 

Ruim 30 jaar was Wiskerke eigenaar van Hotel Restaurant Au Port te Philippine en hij was de oprichter van het samenwerkingsverband gezamenlijke mosselrestaurants. De grootvader van Frank opende in 1907 Herberg au Port in het dorp, een uitvalsbasis voor de mosselvissers op dezelfde plaats. Opa Wiskerke haalde met paard en wagen de mosselen zelf op in de toenmalige haven en was de maker van het oude familierecept wat tot op de dag van vandaag nog steeds op de kaart staat bij de Wiskerke-restaurants in het mosseldorp. Bij de jaarlijkse mosselwijnverkiezing slaagde Frank er altijd in om ter promotie van mossel én dorp bekende Nederlanders en Vlamingen naar het dorp te halen, zoals wielercoryfee Jan Janssen, voetbalkeeper Jean-Marie Pfaff en diverse top-koks en acteurs en actrices.

 

Mosselfeesten
Wiskerke was 33 jaar betrokken bij de Stichting Mosselfeesten in Philippine, waarvan 25 jaar als voorzitter. Die functie legde hij in 2013 neer.


Frank Wiskerke was al geruime tijd ziek. Hij is 65 jaar geworden. Hij laat een vrouw, zoon, drie dochters en vier kleinkinderen achter. De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.