Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Driesterrenrestaurant 'De Leest' sluit zijn deuren

Restaurant De Leest in Vaassen gaat dicht. Nog voor het einde van dit jaar sluit het driesterrenrestaurant haar deuren. Dat hebben eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman besloten. Het sluiten van de Leest, betekent zeker niet stilzitten: integendeel, het geeft ons de vrijheid en mogelijkheid om andere concepten te gaan doen, waarvan we begin volgend jaar ons eerste nieuwe formule zullen openen.

 

 

Dromen van ‘sterren’
"Restaurant De Leest is 17,5 jaar lang ons kind geweest, het waren mega intensieve jaren die uiteindelijk eind 2013 leidden tot een 3e Michelinster. Het was knallen tot op het bot, maar het was het meer dan waard!" Jacob Jan Boerma: ‘’Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken ! Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik 30 jaar in het vak, maar nu is het tijd voor een mooie verandering.’’

 

Nieuwe culinaire uitdaging
Wij zijn toe aan nieuwe culinaire uitdagingen. Wij willen onze kennis en expertise graag inzetten om een andere weg in te slaan en wij willen ook vooral meer tijd aan onze jonge zoon Senne besteden. Het sluiten van de Leest geeft ons de vrijheid hiervoor, tevens om andere concepten te gaan creëren. Begin 2020 opent dan ook ons eerste conceptrestaurant in Amsterdam. Ook zullen wij Internationaal onze vleugels gaan uitslaan, aldus Boerema.

 

Michelin: zonder Michelin had Nederland nog niet dat gezicht dat wij hebben
Jacob Jan Boerma: "de Nederlandse gastronomie heeft de afgelopen jaren een wereldwijd podium gekregen dankzij Michelin. Ook wij hebben dat podium mogen krijgen, waarvoor wij Michelin enorm dankbaar zijn. Tevens ben ik er ook enorm trots op dat de Nederlandse gastronomie dat Internationale gezicht heeft gekregen, waar we in ons vak allemaal hard voor werken en dat succes is nog lang niet ten einde’’.

 

Historie
Restaurant De Leest opende zijn deuren in de zomer van 2002 en behaalde binnen 5 maanden de eerste Michelinster, een tweede Michelinster volgde in 2007 en uiteindelijk de grote Internationale erkenning: een derde Michelinster volgde eind 2013. Tevens behoorde de Leest in al die jaren tot de top in de landelijke en Internationale gidsen. De Leest is een van de 123 restaurants in de wereld met 3 Michelinsterren en ooit het 4de restaurant die deze erkenning heeft gehad in Nederland.