Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Albariño, Val do Sosego is mosselwijn 2019

Van links naar rechts; Manon Tieleman van restaurant Auberge des Moules, Esmee Vermeirssen van restaurant de Oude Haven, Barbara Cornelis van restaurant de Zwaan, Jean-Louis Herman van Herman Wines

 

Culinair Philippine heeft als mosselwijn 2019 verkozen: Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines. Erik de Bruijne, namens de gezamenlijke mosselrestaurants: “Bij onze lekkere mosselen hoort een mooie wijn. Door de fijne zuren en de mooie frisse afdronk sluit deze wijn perfect aan bij de verfijnde smaak van de mosselen.” De Albariño wordt het gehele mosselseizoen door alle zes restaurants in Philippine geschonken. De winnende wijnkoper kan zich verzekeren van een minimale afname van 8000 flessen.

 

 

Culinair gezelschap
De wijnverkiezing is gehouden tijdens een mossellunch in De Kaaie te Philippine. Twintig bekende wijnkopers van Europese witte wijn zonden hun ultieme mosselwijn in. Deze werden blind en in een willekeurige volgorde geproefd. Alle aanwezigen brachten hun stem uit. De verkiezing is georganiseerd door restaurants Auberge des Moules, De Fijnproever, De Mosselbank, De Oude Haven, In Den Vlaemschen Pot en De Zwaan.