Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

RIJKS® ruilt een week met beste restaurant van Indonesië

Trading Spaces: twee chefs, 12.000 km van elkaar vandaan, ruilen van continent, restaurant en leven. Restaurants Locavore (Ubud, Bali) en RIJKS® (Amsterdam, Nederland) dagen zichzelf uit met het grootste grensoverschrijdende chefsevenement tot nu toe. Onder de noemer Trading Spaces ruilt chef Eelke Plasmeijer met Joris Bijdendijk van 23 t/m 26 mei van continent, restaurant en leven.


Trading Spaces

Tijdens deze uitwisseling verhuizen de chefs tegelijkertijd hun volledige restaurant naar de andere kant van de wereld. Amsterdamse gasten worden verwelkomd in het beste restaurant van Indonesië, Locavore. En in Bali net andersom. Met een klein team bouwen ze binnen een paar dagen hun nieuwe tijdelijke restaurant om tot hun vertrouwde habitat. Beide teams worden creatief uitgedaagd. Ze laten zich inspireren op de lokale markten, waar ze de ingrediënten halen voor hun menu.


Go local or go home

Chefkoks Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah geven het podium aan de boeren, vissers en food-ambachtslieden van Indonesië. Zoals de naam al doet vermoeden, draait Locavore om lokale producten; ze foerageren, cultiveren, ontdekken en experimenteren met ingrediënten sinds 2013. Misschien is de enige import bij Locavore Eelke Plasmeijer, een in Nederland geboren chef die in 2008 naar Jakarta verhuisde. Daar ontmoette hij Ray Adriansyah, geboren in Jakarta uit Sumatraanse ouders. Ze reisden naar naar Bali waar ze uiteindelijk een restaurant openden. Locavore werd onlangs opnieuw bekroond als Beste Restaurant van Indonesië en Most Sustainable Restaurant in de Asia’s 50 Best Restaurants lijst van 2019.


Low Food

RIJKS® opende in 2014 zijn deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok Joris Bijdendijk als executive chef aan. Bijdendijk introduceert zijn ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in al zijn eenvoud. Ook wel ‘Low Food’ genoemd.

Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed. RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster en wordt al enige jaren op rij gewaardeerd met 16,5 punten door Gault & Millau.

 

Wat gebeurt er als chefs, gericht op de lokale producten van hun eigen land, de oceaan over reizen om elkaars restaurants over te nemen?

Gastchef evenementen hebben ons mooie herinneringen en kennis gebracht. Na 4 jaar ervaring zijn we klaar voor om onze grenzen te verleggen, onze creativiteit te stimuleren en de RIJKS® gasten een uniekere ervaring te bieden met Trading Spaces – Joris Bijdendijk

We kijken er naar uit om Locavore naar Amsterdam te brengen. In 2017 waren wij al gastchef bij RIJKS® en creëerden we samen een menu. Na Joris zijn bezoek aan Bali in 2018 besloten we om het gastchef concept te laten evalueren. Ik ben erg enthousiast over Trading Spaces omdat het een nieuw, groot en uitdagend idee is. De perfecte formule voor een rock n roll-stijl evenement! – Eelke Plasmeijer

 

Trading Spaces
23 T/M 26 Mei 2019
Lunch | donderdag t/m zondag
Diner | donderdag t/m zaterdag