Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Eerste Lagunitas TapKabinet van Europa geopend

De eerste Europese taproom van Amerikaanse brouwer Lagunitas is donderdagavond 7 februari 2019 officieel geopend in het kloppende uitgaanshart van de Pijp. Lagunitas TapKabinet is meer dan een sfeervol biercafé waar men de meest exclusieve Lagunitas bieren kan drinken; in deze nieuwe bar vinden wekelijks bijzondere activiteiten plaats. Op de agenda voor deze maand staan Jukebox Bingo, Beat Lagunitas Mario Kart, International Pub Quiz, Downward Dog Yoga en het Lagunitas Beer Dinner. Een terugkerend element is de wekelijkse live muziekavond. Op de Amsterdamse menukaart staat een vernieuwende mix tussen klassieke Amerikaanse en Nederlandse stijlen voor lunch en diner. Het is de eerste taproom van Lagunitas buiten Amerika. Naast Azusa, Petaluma, Chigago en Seattle is daarmee ook Amsterdam een Lagunitas Taproom rijker.

 

 

Unieke taproom
De van oorsprong Californische brouwerij Lagunitas was een van de voorlopers in de Amerikaanse bierrevolutie. De horecaondernemers Reinout Ezinga en Sikko de Jong kregen de kans om met dit biermerk een unieke tapkamer in Nederland te lanceren en een exclusieve reeks vernieuwende en bijzondere bieren te schenken. Hun voorliefde voor speciaalbieren en hun ervaring met buurtgerichte horeca maakten van dit ondernemers duo een perfecte bondgenoot van Lagunitas. Het biermerk focust zich ook op de lokale gemeenschap. Dit komt bij het TapKabinet tot uiting door het organiseren van wekelijkse evenementen. Iedere woensdagavond is er een live optreden met akoestische muziek. Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich hiervoor aanmelden. Gezelschapspelletjes maar ook goede doelen events dragen bij aan het gevoel van saamhorigheid.

 

Smashing guitar act en live muziek
Lagunitas Tapkabinet opende geheel in eigen stijl met een akoestische live band en een smashing guitar act door Reinout Ezinga. Tevens werd deze avond een goed doel uitgelicht. Lagunitas gelooft in de kracht van muziek om mensen te verbinden en heeft daarom de handen ineengeslagen met Musicians Without Borders, een goed doel die muziek gebruikt om scheidingen te overbruggen en mensen samen te brengen die zijn verdeeld door conflicten.

 

Dirty fries food
Op de menukaart staan snacks en dirty fries food die het uitstekend doen als lunch of borrelhap. Voor het diner serveert Lagunitas TapKabinet een legendarische burger, kabeljauwfilet, entrecote en een vegetarische quinoa bowl, vergezeld van side dishes. Uiteraard mag een milkshake en een cheesecake als toetje niet ontbreken. Veel producten in de keuken komen van de naastgelegen Albert Cuypmarkt en Lagunitas bier is een belangrijk ingrediënt in de huisgemaakte kaas en worst.

 

Kleur, retro en freaky elementen
Lagunitas TapKabinet biedt een onderscheidend interieur dat aanvoelt als een huiskamer. Het interieurontwerp werd gerealiseerd in samenwerking met Paper Island. Het resultaat is een eigenzinnige, warme zaak met veel kleur en retro, freaky elementen, waaronder de backbar gemaakt van kabinetten en de klassieke Arcade speelkast. Een bijzondere plek waar iedereen welkom is en die uitnodigt tot lange avonden vol plezier.

 

Overige informatie over Lagunitas TapKabinet
Openingstijden : 10:00 – 01:00 (zon –don) , 10:00 – 03:00 (vrij –zat)
Adres : Eerste van der Helststraat 62B, 1072 NX Amsterdam
Telefoon : +31 (0)20 2149965
Website : https://lagunitas.nl/taproom