Inauguratie van Harald Hovenkamp

Op zondag 13 januari 2019 werd Harald Hovenkamp van Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, lid van de Alliance Gastronomique, geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Er werden onder meer de versierselen die bij de officiële titel SVH Meestergastheer horen aan Harald uitgereikt door zijn inaugurator SVH Meesterkok Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag).

 

 

De SVH Meestertitel bestaat sinds 1980 en is ingesteld om een voorbeeld te scheppen voor jongeren. De titel SVH Meestergastheer is voor een maître de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.


De SVH Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca. SVH Meesters leveren bovendien een grote bijdrage aan het imago van het horeca vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen.

 

Harald: "het is altijd mijn bedoeling geweest om de hoogst mogelijke graad van vakbekwaamheid te behalen. Ik ben ontzettend trots dat ik dit samen met mijn vrouw behaald heb".
Op 30 oktober 2018 jl. heeft Harald zijn Meesterproef SVH Meestergastheer met succes afgelegd in Kaatje bij de Sluis. De proef werd afgenomen door de commissie Meesterproef SVH Meestergastheer, bestaande uit SVH Meestergastheren Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) en Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De commissie beoordeelde Harald gedurende deze dag op zijn vakmanschap. Aan het einde van deze dag beoordeelde zij Harald als Meesterwaardig en een ware ambassadeur voor het vak. 

 

De commissie: ‘’Harald en Peter hebben een stabiele zaak neergezet waar de gast centraal staat. Ze leveren al jarenlang samen met hun goed getrainde team constante kwaliteit in zowel de bediening als in de keuken. Als een geoliede machine werkt het team samen, waarbij Harald zijn kennis en kunde gedreven overdraagt aan de nieuwe generatie, waarbij de gast en de gastbeleving speerpunten zijn.’’