Stichting Behoud Weervisserij organiseert sinds 2012 vaartochten naar de weervisserij. Daar voegen ze dit jaar een nieuwe belevenis aan toe: de vlettocht. Hieronder staat meer informatie over beide tochten.

 

Vaartochten
De vaartochten die ze sinds 2012 organiseren. In de haven gaat men aan boord bij het moederschip en in de buurt van de weer stapt men over op een vlet die iedereen naar de weer brengt. Aan boord van het moederschip kan men binnen en buiten zitten en zijn catering- en toiletvoorzieningen aanwezig. De ticketprijs voor een vaartocht bedraagt €30,00 (t/m 12 jaar €20,00).

 

Vlettochten
Een nieuw type tocht, zonder moederschip, waar ze dit jaar op kleine schaal mee van start gaan. In de haven gaat men direct aan boord van een vlet (12 personen) dat naar de weer vaart. Een vlet is niet overdekt en er is enkel een provisorische toiletvoorziening aanwezig. De ticketprijs voor een vlettocht bedraagt €20,00 (t/m 12 jaar €12,50).

 

Een bezoek aan de weervisserij duurt ongeveer 3,5 uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis. Dit geldt voor zowel de vaartocht als de vlettocht.

 

Klik hier voor meer informatie.