Het legendarische zakmes Buck 110 heeft nu een nieuwe versie, de Folding Hunter Pro. Dit mes heeft een lemmet van S30V roestvrijstaal en een heft van G10 met zilvernikkelen bolsters. Een mooi en vooral heel praktisch zakmes dat veel wordt gebruikt door mensen die actief zijn in de buitenlucht zoals vissers, hikers en jagers. 

 

 

De Buck 110 was het eerste mes met een vergrendelmechanisme op de rug van het heft. De nieuwe Pro is hier natuurlijk ook mee uitgerust. Ook het heft heeft nog steeds de comfortabele curve die ervoor zorgt dat je vingers niet naar voren schuiven tijdens het gebruik. De Buck 110 Folding Hunter Pro wordt geleverd met een lederen sheath.

 

Informatie
Buck 110 Folding Hunter Pro, consumentenadviesprijs € 135,95. Verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. Er is ook een extra lichtgewicht versie uitgebracht, de Buck 110 Folding Hunter LT. Informatie: www.buckknives.nl.

 

Over Buck Knives
Buck Knives is een gerenommeerd merk uit de Verenigde Staten. Het is een van de oudste en bekendste messenmakers uit Amerika. Oprichter Hoyt Buck was een jonge leerling van een plaatselijke smid uit Kansas die op zoek ging naar een betere manier om staal te temperen zodat het langer scherp zou blijven. Zijn eerste Buck mes maakte hij in 1902. Ieder mes werd destijds met de hand gemaakt van versleten vijlbladen als basismateriaal. Buck Knives is een echt familiebedrijf wat inmiddels wordt gerund door de vierde generatie: ‘Wij zijn steeds op zoek naar de beste materialen, vernieuwen onze ontwerpen en verfijnen het ontwikkelingsproces. We vinden het belangrijk om onze medewerkers te blijven inspireren en om onze reputatie als beste messenontwikkelaar in stand te houden.’ Buck messen worden over de hele wereld geleverd aan jagers, vissers, survivalfans en recreatieve gebruikers.