De gietijzeren cocottes van Staub hoeven geen introductie meer: ze staan voor zachtjes laten sudderen, met een optimale smaaksensatie tot gevolg. Ook de keramische producten van Staub lenen zich bij uitstek voor bakken, braden en gratineren. Ideaal om ovenschotels in te bereiden én tegelijk stijlvol op tafel te serveren. Handig, ‘Keramiek by Staub’ bestaat in tal van kleuren.

 

Voor zijn keramische lijn heeft Staub een nieuw soort keramiek ontwikkeld: minder poreus, meer schokbestendig en beter bestand tegen hoge temperaturen. Dit innovatieve materiaal verspreidt geleidelijk de warmte en laat smaken volledig tot hun recht komen. Dit keramiek is bovendien milieuvriendelijk geproduceerd en zeer duurzaam. Geen probleem dus om in de cocottes te snijden, ze in de magnetron te gebruiken of in de diepvriezer te plaatsen.

Praktische info ‘Keramiek by Staub’

• ronde cocotte I Ø 10 cm I kers, donkerblauw, basilicum, wit, oranje I 17,95 euro

• kleine kom I Ø 12 cm I kers, donkerblauw, basilicum, wit, oranje I 10,95 euro

• ramequin (set 2 stuks) I Ø 8 cm I kers, donkerblauw, basilicum, wit, oranje I 16,95 euro

• rechthoekige gratineerschaal I 14 x 11 cm I kers, donkerblauw, basilicum, wit, oranje I 17,95 euro

20 x 16 cm I kers, donkerblauw, wit, oranje I 26,95 euro

27 x 20 cm I kers, donkerblauw, wit, oranje I 32,95 euro

34 x 24 cm I kers, donkerblauw, wit, oranje I 37,95 euro

• ronde taartschotel I Ø 13 cm I kers I 17,95 euro

Ø 24 cm I kers I 26,95 euro

Ø 28 cm I kers I 32,95 euro

• terrine met deksel I 26 x 12 cm I kers I 37,95 euro

• cocotte hartvorm I Ø 10 cm I kers I 17,95 euro

Staub, een Frans merk in Duitse handen, verdeeld door Demeyere Herentals

Het merk, dat in 1974 in de Elzas werd opgericht door Francis Staub, wordt wereldwijd verdeeld in ruim 50 landen. Het bedrijf is vandaag uitgegroeid tot een belangrijke speler in geëmailleerd gietijzeren kookgerei. Alle producten en subtiele kleurtinten zijn bedacht door Francis Staub en worden in Frankrijk vervaardigd volgens een aloud savoir-faire.

Want sinds de creatie van de eerste ‘cocottes’ in 1974, heeft Staub maar één ambitie: perfectie nastreven. Staub ontwerpt hoogwaardige keukenartikelen die aanleunen bij het traditionele én het moderne, met een vooruitstrevende technologische kennis. Kortom, een internationaal voorkeurmerk dat perfect past bij de kwaliteitsproducten in roestvrij staal van Demeyere.

De onberispelijke kwaliteit én het eigentijdse design hebben van Staub ook een vast merk van wereldvermaarde chef-koks gemaakt, onder wie Paul Bocuse, ambassadeur van de Franse keuken. De chefs gebruiken de cocottes zowel in de keuken als in hun prestigieuze restaurants om de gerechten in te serveren. Staub-kookproducten zijn dan ook exclusief: ze worden individueel gegoten in een zandvorm die maar één keer gebruikt wordt. Zo bezit elk stuk nuances en subtiele verschillen.

Voor meer info – www.demeyere-nederland.nl / www.staub.fr