Het Zweedse merk Primus introduceert een nieuwe energiezuinige brander voor twee personen: Eta Spider. Deze lichtgewicht set bevat een brander, pot (1 liter), windscherm en kunststof kom. De pot is voorzien van een keramische antiaanbaklaag, geïntegreerde warmtewisselaar en deksel met siliconen grip en vergiet. Kortom, de Eta Spider is een complete outdoor-keuken van slechts 599 gram.

 

 

 

Omdat het gewicht van de brander onderin zit is de Eta Spider zeer stabiel. De Powergas-cartridge past perfect in de pot en met de bijgeleverde hoes is de set zeer compact te vervoeren. Het rendement van de Eta Spider is 70% waardoor het brandstofverbruik minimaal is.

 

Dat de brander meer kookuren levert met dezelfde hoeveelheid gas is te danken aan de verbeterde Eta-technologie. Deze is maar liefst 50% efficiënter dan de vorige generatie branders. Het nieuw vormgegeven windscherm beschermt de brander optimaal tegen de wind.

 

Extra: Eta Spider Multifuel Kit


De Eta Spider werkt met gas, maar kan met de Primus Multifuel Kit worden opgewaardeerd naar meerdere soorten brandstof. Met deze kit krijgt de brander een upgrade waardoor onder andere nafta brandstof, loodvrije benzine en kerosine als brandstof te gebruiken zijn voor deze brander. 

Informatie

 

  • Primus Eta Spider wordt geleverd met een Eta Spider brander, 1 liter Eta pot (1,8 liter Eta pot optioneel), deksel met geïntegreerd vergiet, windscherm, BPA-vrije kunststof kom en opberghoes. (Er is ook een Eta-variant voor vier personen: Eta Power.)
  • Output 2000 W, gewicht: 599 gram, afmeting: 155 x 110 mm
  • Advieswinkelprijs € 119,95. Multifuel Kit € 64,95
  • Primus Eta Spider is verkrijgbaar in de outdoor-speciaalzaak. Meer informatie vind je op Primus.eu. Social medialinks: Primus Facebook, Primus Youtube, Primus Twitter.

 

Over Primus


Primus, onderdeel van Fenix Outdoor, is opgericht in 1892 in Zweden en uitgegroeid tot het meest avontuurlijke outdoormerk ter wereld. Het was de eerste brander die op de Zuidpool stond (met Amundsen) en bovenop de Mount Everest (met Hillary en Norgay). Primus wordt gedreven door voortdurende innovaties: ultrahoge energieopbrengst, steeds lichter gewicht, duurzaamheid, design en bedieningsgemak. Producten: outdoorbranders, gastanks, lantaarns, pannen, thermosflessen en drinkflessen. Voor professioneel uitgeruste expedities, trekking en camping. 90% van het Primus assortiment is verkrijgbaar in meer dan 70 landen.