Nog even en het Belgische aspergeseizoen gaat officieel van start. Tijd om je te wapenen met lekkere en originele recepten, maar ook met handige hulpjes in de keuken. Demeyere helpt je alvast op weg met een reeks aspergevriendelijke producten.• Aspergekoker Demeyere
Asperges bereid je best rechtop in een hoge, cilindrische pot. De zachte punten komen dan boven het water uit en worden gestoomd in plaats van gekookt. De aspergekoker Resto van Demeyere is een hoge, smalle kookpot met een inzetmand met haakje om de asperges makkelijk te laten uitlekken. Ideaal ook voor andere groenten of pasta.
Actieprijs (tot 17/5/2014): 49 euro (i.p.v. 79 euro)• Conische sauteuse Demeyere
De conische sauteuse uit de Apollo-serie van Demeyere is ideaal voor het bereiden van een saus of sabayon, maar is ook perfect geschikt voor het aanstoven of sauteren van groentjes. Het meerlagenmateriaal tot aan de rand zorgt voor een perfecte warmtespreiding en een optimale controle over het bereidingsproces. Let ook op de perfecte ronding aan de binnenzijde, praktisch voor roeren en kloppen.
Actieprijs (tot 17/5/2014): 109 euro (i.p.v. 139 euro) voor 1,5 l
Actieprijs (tot 17/5/2014): 125 euro (i.p.v. 159 euro) voor 2 l• Dunschiller Cuisipro
Asperges schillen kan een vervelende karwei zijn als je niet met het juiste materiaal werkt. Deze Y-dunschiller van Cuisipro combineert heel wat troeven: een ergonomische greep voor een vaste grip en een vlijmscherp lemmet voor efficiënt schillen. Zo kan je comfortabel en vlot asperges klaarmaken.
Actieprijs (tot 17/5/2014): 19,95 euro (i.p.v. 24,95 euro)• Eipocheerder Cuisipro
Asperges en een eitje, dat smaakt wonderwel samen. Bovendien geef je je bord extra allure met een gepocheerd eitje. Dankzij Cuisipro is dat kinderspel: in enkele minuutjes creëer je het perfect gepocheerde ei. Het ophanghaakje is in de hoogte verstelbaar, waardoor de grootte van je kookpot er weinig toe doet. En dankzij de pootjes onderaan de pocheerder kan je hem makkelijk even neerzetten.
Actieprijs (tot 17/5/2014)): 13,50 euro (i.p.v. 16,95 euro) voor set van 2 stuks


Recept: asperges met gepocheerd ei en mousselinesaus op wijze Demeyere keukenchef,
Stefan Peeters.


Ingrediënten (voor 4 personen):

- Witte wijnazijn of citroensap
- 4 eieren
- 2 botten witte asperges
- 1 el Sherry azijn

Bereiding:
- Breek het ei in een eipocheerder. Breng water met een scheutje witte wijnazijn of citroensap tot aan het kookpunt en laat de pocheerder voorzichtig in het water glijden. Laat het ei zo’n 2 – 3 minuten pocheren.
- Schil de asperges, leg ze met de punten gelijk naast elkaar op een snijplank en snij er 3 tot 5 cm van het hardere uiteinde af. Zo zijn de asperges meteen mooi gelijk van lengte. Kook de asperges 10-12 minuten beetgaar in water met een beetje zout en een eetlepel Sherry azijn.

- Voor de saus:
- 4 eidooiers
- 240 g boter
- 4 el water
- 1 el citroensap
- Witte peper van de molen
- fijn keukenzout
- Cayennepeper
- 1 dl Slagroom
- Grana Padano blokje (of niet te oude Parmezaan kaas)

- Laat de boter smelten op een zeer zacht vuur in een (steel) pan (met een goede gietrand).
- Klop de room met een snuifje zout op tot een dikke nog vloeibare massa, (zet de room minstens 10 min in de koelkast tot gebruik)
- Doe water, citroensap, zout en de eidooiers in een conische sauteuse en klop dit mengsel op met een fijne garde op een zacht vuur tot een schuimige massa.
- Neem de sauteuse van het vuur en giet in een dun straaltje, en krachtig roerend me de garde, de boterolie (geklaarde boter) bij de opgeklopte eidooiers.
- Voeg een mespuntje Cayennepeper en een draai van de pepermolen toe, controleer de smaak, voeg eventueel nog wat zout toe.
- Klop de saus nog even op het vuur om op te warmen en te binden tot een smeuïge massa.
- Schep voorzichtig 2 grote eetlepels slagroom door de saus.

- Schik de asperges op een bord, dep de gepocheerde eieren even droog op keukenpapier en leg ze op of net naast de asperges.
- Overgiet met de saus, rasp een beetje kaas over de saus en de asperges.


Over Demeyere
Als familiebedrijf begonnen in 1908, is Demeyere vandaag uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Gevestigd in het Antwerpse Herentals, geldt het merk als standaard voor professionele chefs én hobbykoks. Generatie na generatie bekommert Demeyere zich dan ook om de topkwaliteit van zijn producten, zowel op het vlak van prestatie en levensduur als wat betreft comfort, veiligheid en gezondheid. De liefde voor design maakt tot slot het keukenplezier compleet.
Demeyere past daarbij een zelf ontwikkelde, geavanceerde en aangepaste technologie toe: alle producten worden ontworpen naargelang hun gebruik voor verschillende kookmethodes. In dat opzicht zijn de producten van Demeyere uniek in de wereld en bieden ze een antwoord op de meest diverse en complexe kookvragen.