De grasrobot die door de Belgische startup The Toadi Order op Kickstarter werd werd geplaatst maakte een vliegende start. In 14 minuten haalden ze hun funding-doel en in minder dan 3 uur haalden ze 1 miljoen euro aan grasrobots op. Kickstarter kende hen het felbegeerde 'Projects We Love' embleem toe. Toadi is ook enorm populair in Nederland.

 

Toadi zal nog tot eind juli te vinden zijn op Kickstarter
Het vorige Belgische Kickstarter record stond op naam van Larian Studios, waarbij Larian in 2015 $944,282 ophaalde om hun game Divinity te ontwikkelen. Sinds 2015 werd het Belgische record niet meer verbroken, tot dit weekend. De startup Toadi verkocht via Kickstarter, in minder dan 3 uur tijd, reeds meer dan €1.000.000($1.123.135) aan Toadi’s en vestigt hiermee het nieuwe Belgische record. Het funding-doel werd al behaald in 14 minuten.

 

Kickstarter kende kende op hun beurt het ‘Project We Love’ embleem toe. Hiermee wil het platform hun appreciatie uiten naar de makers en dit delen met de andere Kickstarter bezoekers. Er zijn slechts weinigen die dit embleem krijgen.

 

Kickstarter is werelds bekendste crowdfunding platform met hoofdkwartier in de VS. Het is een platform dat enthousiaste ‘backers’ (steunbetogers) toelaat om jonge startups te steunen bij het tot leven wekken van hun innovatieve project. Het grote voordeel voor de startups is dat de backers vooraf betalen en slechts een levering na de afgesproken periode verwachten. Het voordeel voor de backers is dat ze een fikse korting krijgen in ruil voor hun vroegtijdige steun. Zo ontstaat er een win-win scenario die tot vandaag de dag reeds verschillende succesvolle projecten het licht heeft laten zien.

 

Maar het is niet zomaar voor iedereen weggelegd, er komt een overvloed aan projecten terecht op het platform. Waarbij de meeste €0 ophalen of slechts enkele honderden euros weten te verzamelen. Daarmee dat de lancering van Toadi net zo spectaculair is. Het Kickstarter publiek weet deze vernieuwende technologie wel te smaken.

 

Vernieuwend is Toadi alvast. Ze is een autonome robot die je gras kan maaien en je terrein kan bewaken. Je hoeft geen perimeter kabel te installeren en Toadi rijdt rond obstakels in plaats van er tegen, zoals de klassieke grasrobot dat wel doet. Als je weet dat de klassieke grasrobot technologie aan boord heeft die reeds 25 jaar oud is dan kan je Toadi absoluut hoogtechnologisch noemen.

 

Toadi gebruikt namelijk artificiële intelligentie en computer visie, exact te vergelijken met de technologie die Tesla gebruikt voor zijn zelf rijdende wagen aan te sturen. Dankzij deze technologie hoef je je geen zorgen meer te maken over een perimeter kabel. Toadi is ook uiterst veilig omdat ze nergens tegenaan botst. Ook niet tegen de kinderen die aan het spelen zijn in de tuin, of tegen je huisdier die ligt te genieten op het gras.

 

De jonge startup krijgt alvast veel aandacht vanuit verschillende hoeken van de wereld en scoort hoge cijfers op Kickstarter. Een veelbelovend project met een technologie aan boord die in België ontwikkeld wordt en binnenkort de wereld verovert.

 

Klik hier voor meer informatie.