Een AI-robot die bewegingssensortechnologie gebruikt om zijn eigenaar te volgen, zorgt ervoor dat je nooit dorst krijgt. Stel je de scène voor. De barbecue is in volle gang, de muziek speelt en je nadert de clou van een geestig verhaal dat je de afgelopen vijf minuten hebt verteld. Het laatste wat je nu wilt, is dat mensen naar de koelkast gaan afdrijven op zoek naar een koud biertje. Voer de B.O.T.

 

Deze week kondigde Heineken de release aan van zijn Beer Outdoor Transporter (B.O.T.); een slimme groene robot die eruitziet en functioneert als een droid, die bewegingssensortechnologie gebruikt om de eigenaar getrouw te volgen, zodat ijskoud bier nooit ver buiten bereik is.

 

De robotkoeler, die op twee grote wielen en vier kleinere wielen staat, kan 12 bierflessen tegelijk bevatten, plus een lading ijs, en kan zonder een hapering vrolijk over gras en beton denderen. Hoewel we waarschijnlijk zouden waarschuwen om het niet te veel offroad-avonturen mee te nemen.

 

Volgens Heineken heeft de B.O.T een "charmante AI-persoonlijkheid" en kan "praten" met de eigenaar en nuttige vragen stellen zoals "Heb je dorst?"

 

Gelanceerd met de slogan "Waar je ook gaat, je Heineken zal volgen", maakt de robot zich op om de ultieme zomergenoot te worden. Als het nu maar geprogrammeerd kan worden om zonnecrème aan te brengen op die moeilijk bereikbare plekken...