Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Winnaars studentencompetitie ontwikkelen waterproof toiletdispenser

Toiletpapier en zeep zijn voor iedereen ter wereld basisproducten. Maar sommige situaties vergen een creatieve blik om deze producten gebruiksvriendelijk te maken. SCA en haar merken, inclusief Tork, ondersteunen aankomend jaar de Volvo Ocean Race. Tijdens deze zware zeilrace -waarin Team SCA onder extreme omstandigheden op een klein oppervlak leeft- zijn wind, gewicht, water en schommelingen aanleiding om hygiëneproducten aan boord te herzien. Om die reden schreef Tork een wedstrijd uit onder studenten ‘Industrieel Ontwerpen’ over de hele wereld, om met de beste innovatie op het gebied van hygiëneproducten te komen. Zij kregen de volgende uitdaging mee: zoek een oplossing om wc-papier droog te houden in een natte omgeving.

 

Het winnende idee

Het winnende idee is bedacht door vijf studenten van de ENSAM Universiteit uit Parijs. Het is een waterproof dispenser met twee verschillende ophangsystemen: een zuignap en een haak. De dispenser is gemaakt van een licht en zacht, schokbestendig materiaal en houdt het wc-papier droog. ‘’Door de extreme omstandigheden aan boord vonden we een goed bevestigingssysteem ook belangrijk, naast dat het waterproof moet te zijn. Daarom hebben we twee verschillende systemen ontwikkeld’’, zegt Inés Ballano Vicente, één van de leden van het winnende team. Op dit moment wordt er een prototype ontwikkeld.

 

 

SCA en innovaties

SCA staat bekend om haar vele innovaties en de manieren om innovatie en productontwikkeling te stimuleren, ook binnen het assortiment van Tork. De studentencompetitie is een voorbeeld van de ambitie van SCA om constant nieuwe inzichten te verkrijgen en oplossingen aan te dragen. SCA’s merk Tork is hierin een belangrijke speler. De klanten van Tork zitten onder andere in de (voedingsmiddelen)industrie en worden in hun werkzaamheden tevens geconfronteerd met natte omstandigheden. ‘’Onze innovaties moeten tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten en gebaseerd zijn op actuele inzichten. Onze klanten worden dagelijks geconfronteerd met veel verschillende uitdagingen en ons innovatieproces moet daar snel op inspelen’’, zegt Renée Remijnse, Marketing Manager Benelux bij Tork.

 

Over SCA en de Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is de zwaarste open zeilrace ter wereld. De race start op 11 oktober 2014 in Alicante, Spanje en finisht op 27 juni 2015 in Göteborg, Zweden. SCA en Tork nemen deel aan de race en werken nauw samen met een toegewijd team dat in heftige omstandigheden moet leven gedurende een lange tijd. Voor SCA en  Tork is de Volvo Ocean Race een bron van unieke learnings en inzichten voor toekomstige productontwikkeling, maar ook voor andere bedrijfsfactoren. Voor meer informatie over de race en Team SCA gaat u naar www.teamsca.com.

 

Over Tork®

Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van SCA en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen. Het actuele nieuws en de innovaties van Tork vindt u onder www.tork.nl.

 

Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA

SCA is een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa’s grootste particuliere boseigenaar, legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2013 bedroeg 10.7 miljard EURO. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm. Voor meer informatie gaat u naar www.sca.com.