Het was lang wachten tot hét moment suprême, maar dan heb je ook wat: Vat gerijpte Genever 10 jaar. Drink ‘m bij voorkeur met een goede vriend(in) of geliefde tijdens een mooie gelegenheid. Ga er vooral even goed voor zitten. Want geloof ons… deze bijzondere genever wil je proeven en ervaren.

 

 

 

Al het goede komt uit… Nederland! Voor deze - nu al - iconische genever combineerde Boomsma het beste van hun Hollandse roots met de rijke smaken verkregen uit kleine voormalige bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. Deze Oude Genever is maar liefst 10 jaar gelagerd. Een houtgerijpte genever wordt nog nauwelijks gemaakt, laat staan één van een decennium oud. Vergelijk ‘m met een premium malt whisky, maar dan van eigen bodem.

 

Rijke historie gebotteld
Alles wat lekker is, kost tijd, weten ze bij Boomsma. Dat betekent eindeloos proeven en ruiken. Is ie nét niet perfect, dan wachten ze nog een jaartje.. of tien. Vat gerijpte Genever 10 jaar is een melange van fijne graandestillaten en de zuiverste koren- en moutwijn. Het maakproces is een sterk staaltje vakmanschap, bijna magisch. Je ruikt het: een heerlijke zacht zoete geur van vanille, krenten, meloen en houttonen. Je proeft het: de ronde en zachte smaak van vanille, een houttoets en zoethout.
Bij het openen van de vaten (hét moment waar iedereen reikhalzend naar uitkeek) bleek de helft naar “het rijk der engelen” te zijn vervlogen. Maar de gelagerde Oude Genever die trouw achterbleef is daarom extra bijzonder.

 

Ambachtelijke werkwijze
Met Vat gerijpte Genever brengt Boomsma het genever stoken naar het hoogste level. Dit Leeuwarderfamiliebedrijf is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland. Al 135 jaar maken ze waar ze goed in zijn: waaronder genever, gin, en kruidenbitter Beerenburger. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: broer en zus Chantoine en Saskia Boomsma. Ze selecteren alleen de beste grondstoffen en kunnen alles in house stoken. Zelfs de moutwijn, en dat is uniek in NL, wordt in eigen koperen ketels gebrouwen. Extra bijzonder: ze rijpen de Oude Genever op verschillende typen fusten. Dit proef je terug in de karakteristieke smaak.