RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste bierwebsites, maakte de resultaten bekend van de zestiende RateBeer Best Awards. Op dit ogenblik staan er elf Belgische adressen in de lijst van de beste bierbestemmingen ter wereld (zie www.ratebeer.com/places/top-rated). Dat zijn er vier meer dan vorig jaar.

 

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen wisselde van plaats met restaurant Akkurat uit Stockholm. Café Biercab uit Barcelona is derde. De cafés The Hoppy Pub (Thessaloniki, Griekenland) en The Drunken Duck uit het Italiaanse Quinto Vicentino vervolledigen de top-5. De lijst met de beste bierbestemmingen wordt in de sector beschouwd als de ‘tripadvisor’ van de internationale bierwereld.

 

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ vierde vorig jaar zijn 175-jarig bestaan. Het café werd al voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘beste café van België’ en voor de derde maal tot ‘beste café ter wereld’. De Eizeringse herberg is open op zon- en hoogdagen van 10 tot 20 uur en kan tijdens de week ook worden gehuurd voor groepen.

De 10 andere Belgische adressen in de top-50 zijn

·     Kulminator, Antwerpen (6)

·     De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw (13)

·     het Oude Schooltje van de Struise Brouwers, Oostvleteren (14)

·     brouwerij Cantillon, Brussel (20)

·     Chez Moeder Lambic Fontainas, Brussel (22)

·     Chez Moeder Lambic Saint-Gilles, Brussel (28)

·     ’t Brugs Beertje, Brugge (36)

·     3 Fonteinen Lambik-O-Droom, Beersel (42)

·     Brouwerij Alvinne, Moen (46)

·     Beergium, Le Roeulx (47)

 

De RateBeer Awardsworden sinds 2002 jaarlijks uitgereikt. Ze geven de prestaties weer van voorbije 12 maanden van de beste actoren in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. De RateBeer-databank telt inmiddels miljoenen recensies over meer dan een half miljoen bieren van ruim 27.000 brouwerijen.

De lijst met de winnaars van RateBeer Best 2017 staat op www.ratebeer.com. De lijst met de beste brouwerijen ter wereld wordt op 30 januari bekendgemaakt.