P. Loopuyt & Co Distillers uit Schiedam ontwikkelde in 2013 Loopuyt Gin. Een toegankelijke gin met een uitgebalanceerde smaak en geur, gemaakt van een mengsel van kruiden, bloemen, zaden, bessen, vruchten en vruchtenschillen. Na deze succesvolle lancering eind 2014 ontwikkelde de distilleerderij een bijpassende tonic voor de ultieme gin & tonic. Nu heeft de Schiedamse distilleerderij de primeur van het eerste Nederlandse gemberbier met de lancering van Loopuyt Gingerbeer (0% alc.).

Ontwikkeld door passionele horecaprofessionals
Loopuyt Gingerbeer is ontwikkeld door een team van passionele horecaprofessionals; Hani Asfdaai (Loopuyt brand ambassador en best Nederlandse bartender van 2016), David Trampe (Loopuyt brand ambassador en top drie bartender van Nederland van 2016), Jan van Stigt Thans (eigenaar P. Loopuyt & Co ) en Jaco van der Leun (master distiller P. Loopuyt & Co).

Fruitig karakter
Dit eerste Nederlandse ‘gemberbier’ kenmerkt zich door een onderscheidend fruitig karakter gecreëerd door de toevoeging van natuurlijk passievruchtaroma. Verfrissend als soft drink en uitstekend in de mix met gin, vodka of rum. De drank is ook uitstekend inzetbaar voor het creëren van non-alcoholische cocktails; fris, met een zoetje en toch een bite.