OYESTER44 Vodka - de Zeeuws-Brabantse oestervodka - heeft twee prestigieuze prijzen gewonnen tijdens de ‘International Wines & Spirits Competition 2018’ in Londen. Met hoge rapportcijfers behaalde het merk twee ‘Silver Outstanding Awards’ in de categorieën Flavoured Vodka en Vodka & Tonic.

 

De jury bestaat uit onafhankelijke professionals en deze proeven de vodka ‘blind’ om tot een objectief oordeel te komen. Zij kwamen tot de volgende tasting notes: “Neus van ziltige schelpdieren met een vleugje van de kustlijn – absoluut een aanrader bij een bord oesters. Meer subtiele zeevruchten bij de aanzet, maar de smaken zijn goed geïntegreerd met de alcohol. Er zit een klein beetje kruidige peper net vóór de lange, droge afdronk.” Dit resulteerde in een waardering van 86/89.9 op 100.

 

De Vodka van Chris Liebau wordt sinds de zomer van 2017 gedistilleerd door Meinderd Kampen in de vissershaven van Bruinisse. In de vodka worden een distillaat van Zeeuwse Imperial oesters van De Oesterij uit Yerseke, verveine en citroenmelisse van de Kruidenaer uit Etten-Leur en biologische pootaardappels van Cees van Tiggelen van De Brabantse Wal gebruikt. Tot slot wordt een klein beetje piment en gefilterd Oosterscheldewater toegevoegd. Het is feitelijk een botanical vodka met Brabantse ‘terroirr; en Zeeuwse ‘merroir’ en met sterk maritieme elementen. De vodka is specifiek ontwikkeld om te combineren met oesters en schaal- en schelpdieren en is daarmee uniek in de wereld. Verder smaakt de vodka heerlijk bij gerookte of rauwe vis als sashimi en kaviaar. Ook kan OYESTER44 heel goed worden gebruikt als basis voor een een mix met Tonic, Bloody Mary met tomatensap of Moscow Mule Ginger Beer.

 

Na het winnen van een Gouden medaille eerder dit jaar tijdens de New York International Spirits Competition is dit de tweede opeenvolgende prijs die gewonnen wordt voor dit jonge merk, hetgeen een erkenning is voor de kwaliteit. Er wordt op dit moment dan ook hard gewerkt aan een uitbreiding van de distributie in Nederland en exportmarkten.

 

OYESTER44 is verkrijgbaar bij de betere lokale slijterijen, diverse horecazaken en bij de groothandel.