De afgelopen drie dagen vond in Boedapest het negende European Coffee Symposium plaats. Het symposium werd georganiseerd door Allegra Strategies: een bedrijf dat statistieken verzamelt van de koffiebranche in Europa.

Een weerzien van oude bekenden, een groot Europees netwerk event en het wordt elk jaar groter en groter. Grote ketens als Starbucks, Nero en Costa staan naast kleinere, individuele koffiespeciaalzaken om kennis en informatie te delen. Ze maken elkaar en de koffiebranche op deze manier sterker.


Tijdens de derde dag van het symposium was er ruimte voor een aantal sprekers uit de wereld van koffie. Eigenaar en oprichter Hans Tietema presenteerde namens Kaldi de ontwikkelingen bij het bedrijf binnen het thema “Innovation in changing times.” Zo werkt Kaldi aan een eigen E-learining omgeving voor franchisenemers, is er een uitgebreide online rapportage tool voor de franchisenemers die continu voorzien wordt van nieuwe mogelijkheden en volgt er op korte termijn een update van de huidige Kaldi app. In deze app wordt ondermeer een nieuw loyaliteitsprogramma ingepast.


Elk jaar worden er prestigieuze prijzen uitgereikt tijdens het symposium. Zo mocht de Nederlander Willem Huisman van Brita een award in ontvangst nemen voor zijn jarenlange bijdrage aan de koffie-industrie. Het Nederlandse bedrijf Bocca greep net naast de prijs voor beste koffiebrander van Europa.


Tietema was trots namens Kaldi het podium te mogen betreden. “Het is een evenement met aanzien in de koffiewereld. Dat Kaldi hier vertegenwoordigd is, geeft aan dat we gezien worden als een belangrijke speler.”


In 2017 zal de jubileumeditie, het 10e European Coffee Symposium, plaatsvinden in Warschau.