Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt valt in de prijzen bij de Meiniger International Craft Beer Award, een van de belangrijkste biercompetities ter wereld. De op verschillende soorten eikenhouten vaten gerijpte Grand Prestiges werden beloond met eenmaal Platina, driemaal Goud én de prijs voor het allerbeste Craft bier wereldwijd voor 2017.

Er was in Nederland al veel waardering voor Grand Prestige Vatgerijpt: het bijzondere smaakavontuur van de brouwers van Hertog Jan. Bierexperts, liefhebbers en culinaire sterren waren het er al over eens dat de vier bieren prachtig uit de eikenhouten vaten zijn gekomen. Nu is er ook officiële erkenning, en wel van de gerenommeerde Meiniger International Craft Beer Award.

Beste Craft Beer 2017
Een jury van negentig experts van over de hele wereld reikte voor de vierde keer sinds het bestaan van deze bierproeverij de prijzen uit. Hertog Jan deed het met haar verschillende op vat gerijpte Grand Prestiges bijzonder goed. De allerhoogste eer ging naar de variant die negen maanden in originele cognacvaten heeft gerijpt: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Cognac. Dit bier won met Platina niet alleen de hoogste onderscheiding, maar werd door de professionele jury ook benoemd tot Craft Beer des Jahres 2017 International: het allerbeste Craft bier van 2017 wereldwijd.

Driemaal Goud
Ook Vatgerijpt Port, Vatgerijpt Bourbon én Vatgerijpt Goose Island werden onderscheiden: alle drie de varianten werden beloond met Goud. Deze bieren rijpten negen maanden lang in eikenhouten vaten waar eerder port, bourbon en Goose Island Bourbon County Stout in gelagerd waren. Met deze waardering bereikt het smaakavontuur Vatgerijpt, dat in mei 2016 begon met het vullen van de vaten bij de brouwerij te Arcen, een voorlopig hoogtepunt. Met deze fantastische bieren bewezen de brouwers van Hertog Jan eens te meer hun kennis, kunde en grenzeloze liefde voor bier.

Zelf proeven
Wie Vatgerijpt zelf wil proeven moet snel zijn, de voorraad in de webshop is beperkt. www.hertogjan.nl/vatgerijpt