Aardse elementen, herfsttinten en gouden details. De Hennessy Very Special Limited Edition 2020 is een reis langs de elementen van de aarde en haar universum. De geboren Zuid-Afrikaanse Faith XLVII is de kunstenares achter het krachtige design. In 2010 startte Hennessy met de Very Special Limited Edition-traditie waar talenten als Pantone, Vhils, Futura en Kaws al eerder kunstwerken in de vorm van flesdesigns voor creëerden. Faith XLVII is de eerste vrouwelijke kunstenaar die zich aansluit bij de Limited Editions-serie.

 

 

 

Het proces van Faith XLVII haar ontwerpen weerspiegelt de processen die betrokken zijn bij het maken van Hennessy cognac; diep geworteld in de natuur en in harmonie met de seizoenen. Zowel Faith als Hennessy vertrouwen op de samenwerking met de natuur en de kracht van tijd. Voor haar designs neemt Faith XLVII de tijd en besteed veel aandacht aan het selecteren van de juiste grondstoffen, om daar vervolgens iets nieuws van te creëren. Voor de selectie van eaux-de-vie van de cognac Master Blender is dit niet anders. “Je zou kunnen zeggen dat Hennessy Very Special en ik eenzelfde soort alchemie delen: op onze eigen manier gebruiken we basiselementen om iets buitengewoons te creëren.” aldus Faith XLVII.

 

 

Blending the elements
Deze gedeelde passie komt samen in Blending the Elements, het motto van deze nieuwe Very Special Limited Edition. Faith XLVII gebruikte de zon en de tijd als centrale elementen naast de maan, regen en wolken. Het kleurenpallet is een combinatie van natuurtinten en perzikkleur, dat een zonsondergang visualiseert. De wijnstokken, geaccentueerd in kostbaar bladgoud, en opvallende grafische letters verwijzen naar de krijtinscripties op eeuwenoude vatenwinkels in de Founder's Cellar in Cognac, de geboorteplaats van Hennessy. Door kenmerken van de seizoenswisselingen op verrassende manieren te vertalen naar urban elementen, probeert Faith XLVII de natuur te eren in haar ontwerp. Faith XLVII, die haar carrière en artistieke reis begon in muralisme en de grafittikunst, is inmiddels actief als studio-artist in Los Angeles waar ze werkt aan objecten, collages, schilderkunst, video-installaties en prentkunst. De samenwerking voor het 10-jarig jubileum van de VS Limited Edition markeert voor Faith XLVII een nieuw creatief hoofdstuk. "Hennessy beschouwt een art movement niet als een genre. Het is meer een versmelting van culturen: het cognacmerk zoekt interessant werk binnen een grotere movement en geeft talenten alles wat ze nodig hebben om creatief te zijn en hun design te creëren, ” zegt Faith XLVII over haar samenwerking met Hennessy. Voortbouwend op de toewijding van Hennessy om te connecten met pioniers uit de art en urban culture, heeft Faith XLVII een design gecreëerd dat niet alleen een nieuw creatief hoofdstuk in haar eigen carrière inluidt, maar ook voor Hennessy. Zo is de samenwerking voor het merk ook een uitbreiding naar nieuwe grenzen binnen de urban culture, en geeft het ruimte om andere gezichten te verwelkomen uit bredere creatieve categorieën naast de bekende beeldende kunst.

 

Over Faith XLVII
Liberty Du, bekend onder haar artiestennaam Faith XLVII, is een autodidactisch talent. Ze ontwikkelde haar artistieke vaardigheid onafhankelijk op toen ze volwassen werd in haar geboorteland Zuid-Afrika. Al vroeg brak ze door in de door mannen gedomineerde graffiti-scene, een zeldzaamheid. Nadat ze voor het eerst werd opgemerkt onder de tag Faith47, evolueerde haar handtekening naar Faith XLVII.
"Er waren op dat moment niet veel vrouwen in de scene, dus ik voelde de behoefte om het soort status quo in een mannelijke omgeving uit te dagen", herinnert de kunstenaar zich. Als een opmerkelijke Zuid-Afrikaanse én vrouwelijke kunstenaar, spreekt Faith XVLII zich uit over mensenrechten, spiritueel uithoudingsvermogen en sociale kwesties. Zo benadert ze in haar werk de complexe sociale dynamiek van haar vaderland vanuit een vrouwelijk perspectief, en met name in een serie gebaseerd op het Freedom Charter van het land.

 

Hennessy Very Special Limited Edition
Hennessy Very Special is de populairste cognac ter wereld en een onmisbaar basisingrediënt in mixology. De Very Special by Faith XLVII brengt hartige en volle smaken samen tot een karakteristieke blend met een volle aroma van eikenhout geeft een krachtige smaak met een hint van geroosterde amandelen en de frisse, levendige tonen van druiven. Hennessy selecteert uitsluitend de beste en qua smaak meest uitgesproken eaux-de-vie. Na meerdere jaren van rijping op Frans eikenhouten vaten, wordt een blend gecreëerd met de hoge kwaliteit en het vakmanschap waar het Hennessy cognachuis om bekendstaat. De Hennessy Very Special Limited Edition is de drank voor elk very special moment – of je ‘m nu puur, met ijs of in de mix drinkt.

 

Over Hennessy
Familiebedrijf Hennessy werd in 1765 opgericht door Richard Hennessy en wordt momenteel gerund door de achtste generatie. Het merk, dat zich in 1987 aansloot bij LVMH, het grootste luxe conglomeraat ter wereld, is de meest verkochte cognac ter wereld. De veelzijdige drank wordt zowel in het clubleven als op chique sociëteiten geschonken – van New York tot Tokyo en van Oslo tot Kaapstad. Hennessy heeft een sterke connectie met muziek en kunst en werkt samen met toonaangevende artiesten als The Roots, Nas, Futura en Tom Dixon. Achter elke fles cognac gaat een wereld aan vakmanschap en precisie schuil. De unieke schat aan kennis die terugvoert tot de 18e eeuw, de uitzonderlijke selectie en het vervolmaakte rijpings- en blendingproces staan garant voor de beste cognac tot de laatste druppel.

 

Verkrijgbaarheid
De Hennessy Very Special Limited Edition by Faith XLVII is vanaf vandaag te koop bij de beter gesorteerde slijterijen, voor de adviesprijs van €39,95. De fles verschijnt in zeer gelimiteerde oplage.