Whisky expert, auteur en Zwollenaar Hans Offringa is door de Scotch Malt Whisky Society (SMWS, opgericht in 1983 in Edinburgh) benoemd tot haar ambassadeur in Nederland. De benoeming is onderdeel van de strategie en de plannen van SMWS om in Europa te groeien en duidelijker aanwezig te zijn, met nieuwe activiteiten in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. Zwolle heeft - als whiskyhoofdstad van Nederland – eveneens al 10 jaar haar eigen botteling. Op 23 november is de eerste fles van de 10de Zwolse Whisky door de internationaal bekroonde auteur in de Librije overhandigd aan Jonnie en Thérèse Boer, tijdens een speciale bijeenkomst voor genodigden. De aanwezigen kregen een glas whisky aangeboden namens Eric Bartels. De Librije verzorgde er drie speciale, op deze whisky geïnspireerde, hapjes bij.

 

Internationale whisky club ‘Scotch Malt Whisky Society’
De SMWS is een internationale whisky club en onafhankelijk bottelaar, gespecialiseerd in single cask single malt whisky op vatsterkte. Opgericht in 1983 in Edinburgh, heeft de SMWS thans meer dan 25.000 leden in 19 landen. De SMWS licht haar keuze toe als volgt: ‘Via zijn vele whiskyboeken, artikelen en presentaties is Offringa bekend in de hele whiskywereld. Hij is beschermheer van het Whisky Festival Noord-Nederland, Keeper of the Quaich, Kentucky Colonel, Honorary Scotsman en European Contributor van Whisky Magazine. Samen met zijn vrouw Becky Lovett Offringa zit hij al vele jaren in de jury van de Dutch Whisky Awards. Genoeg accolades om hem te benoemen.’ Offringa zal de SMWS in Nederland gaan ondersteunen met speciale whisky tastings in diverse delen van het land en aanwezig zijn op een aantal geselecteerde whiskyfestivals.

 

10de Zwolse Whisky voor Jonnie en Thérèse Boer – De Librije
Sinds het behalen van de titel ‘Hoofdstad van de Smaak’ in 2008 heeft Zwolle haar eigen botteling, dit op initiatief van Hans Offringa, Henk van Voornveld, directeur Zwolle Marketing, en Eric Bartels, eigenaar Slijterij Bartels. Op woensdag 23 november is de 10de Zwolse Whisky overhandigd door Hans Offringa aan Jonnie en Thérèse Boer in De Librije. Deze Zwolse Whisky is gedistilleerd bij de distilleerderij van Craigellachie, in de Speyside. Deze unieke botteling bevat 312 flessen en wordt verkocht bij Slijterij Bartels. Belangstellenden kunnen een fles bemachtigen door te bellen met de slijterij, tel. 038-4215190 of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..