Kanaaleiland Guernsey staat bekend om zijn prachtige natuur met langgerekte zandstranden, bossen, rivieren en ruige kliffen. En de schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. Maar daarnaast heeft het eiland ook een rijke gin-cultuur, met tal van kleine, ambachtlijke distilleerderijen. Vooral de laatste jaren hebben de premium gins van Guernsey vele internationale awards gewonnen. Je kunt er zelfs je eigen gin distileren. Ga dus naar Guernsey en vier de zomer met de lekkerste gin-tonic ever.

 

 

Bezoek de betoverende kleine distilleerderij in hotel Bella Luce, ook wel The Gin Hotel genoemd. Dit is de thuisbasis van de bekroonde Wheadon's Gin. The Wheadon's Gin Small Batch Distillery biedt een ‘Gintroduction’ rond Old Nick, de prachtige koperen stookketel die nog steeds in de atmosferische kelderlounge van het Bella Luce Hotel ligt.

 

Gintroduction
De ‘Gintroduction’ bestaat uit een workshop en een proeverij van diverse dry-style gins al dan niet met tonic. Je leert over het stookproces en de rol van onmisbare ingrediënten als bessen, citrusvruchten, zaden en kruiden. Het is ook mogelijk om hier je eigen gin te maken die je aan het eind van de avond al kunt meenemen: Distile while you dine. Informatie: www.sunair.nl.

 

Een weekje Guernsey
Guernsey ligt voor de Normandische kust op slechts een uur vliegen van Nederland. Je kunt er genieten van de Franse keuken gelardeerd met de Engelse gastvrijheid. Het eiland ligt vlakbij de kust van Bretagne. De eilanders zijn vriendelijk en zeer gastvrij. Dankzij de warme Golfstroom hebben de Kanaaleilanden een mild klimaat; de lente begint er al vroeg.

Een 8-daagse vliegreis naar Guernsey boek je eenvoudig via www.sunair.nl. Je verblijft in het luxe charme hotel, Bella Luce dat een eigen merk Gin en distilleerderij bezit. Het is gevestigd in een historisch Normandisch landhuis vlabij de prachtige kustlijn van Guernsey. De ideale plek om er even helemaal uit te zijn en te genieten van het prachtige eiland. 8-daagse vliegreis, inclusief 7 hotelovernachtingen, Engels ontbijt en Gin Tasting, vanaf € 931 p.p.

 

Informatie (vlieg nu ook vanaf Groningen Airport)
Vakanties naar de Kanaaleilanden boek je bij Sunair Vakanties. Op www.sunair.nl vind je alle informatie. Je vliegt vanaf Rotterdam of Groningen Airport. Vraag de 48 pagina’s tellende brochure Kanaaleilanden aan, kijk op www.sunair.nl/kanaaleilanden, e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kijk voor meer info ook op www.visitguernsey.com