Greenflash Wijn introduceert een nieuwe cocktail in Nederland: Barbera Tonic. Deze stoere mix vindt zijn oorsprong in het Italiaanse Piemonte. De basis is de Barbera d'Asti D.O.C.G. waar op traditionele wijze een Chinato van is gemaakt. De Barbera Chinato is een heerlijke aperitiefdrank, maar ‘in the mix’ met tonic of gin en tonic is hij pas echt verrassend. Zo ontstaat een verfrissende, donkerrode cocktail in de stijl van Aperol Spritz.

 

De roots van Barbera Tonic liggen in de heuvels van Nizza Monferrato in Piemonte. Hier ontdekte barman Alessandro Carucci kort voor het jaarlijkse Barbera feest dat de Chinato perfect paste in een cocktail. De eerste succesvolle proefexperimenten vonden plaats in zijn cocktailbar Cugini di Torino in Nizza - Monferrato. Het grote publiek kon op de Vinitaly 2017 kennismaken met Barbera Tonic. Bijna 5000 mensen bezochten zijn kleine stand om de cocktail te proeven. Barbera Tonic werd direct een hit!

 

Buiten Piemonte groeit de bekendheid van Barbera Tonic inmiddels snel. Ook op Instagram is het drankje populair. Hier plaatst barman en ontdekker Alessandro Carucci de meest artistieke foto’s met #barberatonic om aan de wereld kenbaar te maken dat er een nieuwe cocktail is geboren.

 

Unieke mix van smaken

De frisse en elegante Barbera is een blauwe druivensoort die veelvuldig voorkomt in de heuvels van Piemonte en met name die van Monferrato. De Carucci Barbera Chinato is helderrood van kleur en heeft een zachte, licht bittere smaak afkomstig van een ‘infusie van wortels en kruiden’. De geur is kruidig met percepties van rijp rood fruit en een laag alcoholpercentage van 16 procent. De combinatie met een warme klassieke nasmaak van kruiden maakt Barbera Tonic een uniek en heerlijk drankje.

 

Barbera Tonic en Barbera Gin Tonic zijn eenvoudig en snel te bereiden. Mix voor een Barbera Tonic 6 cl Carucci Barbera Chinato met 12 cl Tonic. Voor een Barbera Gin Tonic mix je 6 cl Carucci Barbera Chinato met 4 cl Dry Gin en 12 cl Tonic. De perfecte Barbera Tonic wordt bereid in een groot wijnglas. Vul het glas met ijs, voeg de Carucci Barbera Chinato toe en tot slot de tonic en eventueel gin. Salute!