Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Spring Gin

De zelf gedistilleerde ‘Spring Gin’ bevat twaalf ‘botanicals’ (planten en kruiden) waarvan er twee nooit eerder in een gin gebruikt werden. Spring Gin is het resultaat van drie jaar voorbereidend werk. Manuel Wouters maakte eerder zelf al siropen en bitters, dat zijn rijk geschakeerd oeuvre aan cocktails uniek maakt. Nu voegt hij zijn ‘Spring Gin’ een gin van het type ‘ London Dry’ aan dat repertoire toe. Zelf spreekt hij van een uit de hand gelopen hobby. Het kruidige resultaat van deze vakman siert ook de bar van restaurant Noma in Kopenhagen.


Manuel Wouters geeft sinds jaren, als een echte chef, een extra culinaire smaakdimensie aan cocktails. Drie jaar geleden vatte hij het plan op om ook zelf een gin te creëren. Niet omdat het bestaande assortiment niet langer voldeed maar uit pure interesse.

 

Op basis van gerst, rogge en tarwe maakte hij samen met meester distileerder Pedro Saez del Burgo een distillaat van 450 liter dat bij de vierde distillatie door toevoeging van maar liefst 20 kilo jeneverbessen en elf andere botanicals karakter kreeg. Naast engelwortel, korianderzaad, citroen- en sinaasappelschil, oranjebloesem, kaneel, steranijs, kardemom en zwarte peper gebruikte hij ook rabarberwortel en dennenknopjes, een primeur voor gindistillaten.

 

"‘Spring Gin’ is geen "flavoured” gin maar wel een typische droge gin die zowel puur, in een mixed drink (zoals een Dry Martini) of met een fijne botanische tonic (bv. Fentimans) kan gedronken worden,” aldus Manuel Wouters. Hij benadrukt dat de 900 genummerde flessen van 0,5 liter met de hand zijn gebotteld en geëtiketteerd. De flessen werden afgesloten met een handgeslepen glazen dop. "Bij de vormgeving wilde ik zoveel mogelijk het persoonlijke en ambachtelijke karakter benadrukken.”

 

De richtprijs voor een fles Spring Gin is 35€.


Enkel verkrijgbaar in speciaalzaken en bij SIPS, Gillisplaats 8, 2000 Antwerpen. www.Spring-Gin.be