Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Swinkels Family Brewers betreedt de Hard Seltzer markt met eigen merk

Swinkels Family Brewers introduceert een nieuw Hard Seltzer merk, genaamd: Spijked&. Onderscheidend aan dit nieuwe merk is dat Swinkels Family Brewers hiervoor een samenwerking aangaat met The Seaweed Company, om een bijdrage te leveren aan het herstel van de oceaan. De brouwer betreedt hiermee een nieuwe markt, naast haar gevarieerde aanbod aan bieren. Spijked& is alcoholisch bruiswater met 4,7% en vijf keer gedistilleerde alcohol. Het bevat 65 Kcal en minder dan 1 gram suiker per 250ml blik. Spijked& is veganistisch en glutenvrij en verkrijgbaar in vier smaken: Lemon, Cherry, Wild Berries en de eerste in zijn soort: Seaweed. De Seaweed variant is, naast verrassend lekker, een integraal onderdeel van de positionering van het Spijked& merk; ‘More than a Hard Seltzer’.

 

 

Het ecosysteem van de oceaan herstellen door middel van zeewierteelt

Spijked& heeft een uitgesproken maritieme uitstraling, wat naadloos aansluit bij de nieuwe en grensverleggende samenwerking met The Seaweed Company. Swinkels Family Brewers gaat in zee met deze scale-up om duurzame zeewierteelt onder de aandacht te brengen. Zeewier heeft een belangrijke rol in het herstel van de oceaan en voor elk verkocht blik Spijked& wordt bijgedragen aan een nieuw stuk zeewierboerderij ter grootte van een A4 om zo de zeewierteelt verder te ontwikkelen.

 

Nederlandse roots

De merknaam Spijked& is gebaseerd op het Engelse woord ‘Spike’, wat alcoholiseren van bruiswater betekent. In de VS staat dit type drank ook wel bekend als een ‘Spiked Seltzer’. De ‘ij’ in Spijked& laat de Nederlandse afkomst van het merk zien. Gijs Swinkels, CCO bij Swinkels Family Brewers: "Spijked& speelt in op de groeiende trend van de moderne consument, die steeds vaker merkkeuzes en beslissingen neemt die passen bij hun levensstijl en overtuigingen. Het Hard Seltzer-assortiment van Spijked& is een ‘better-for-you’ alternatief voor de gezondheids- en milieubewuste consument die op zoek is naar een verfrissend alcoholisch drankje die zowel caloriearm als smaakvol is. Wij geloven dat Spijked& veel potentie heeft. Dit is onlangs al bewezen toen de Wild Berries variant blind geproefd de nummer 2 van de 69 Hard Seltzer-merken is geworden bij het Zweedse Systembolaget. Daarom is het product vanaf de zomer 2021 daar te koop en dat geeft uiteraard veel vertrouwen voor de toekomst van dit nieuwe product binnen ons aanbod.” Swinkels licht toe waarom deze stap bij hen als familiebedrijf past: “Investeren in duurzame initiatieven is enorm belangrijk voor ons familiebedrijf. We denken in generaties, niet in jaren. Deze focus heeft ertoe geleid dat we de samenwerking met The Seaweed Company zijn gestart. Dit past perfect in onze duurzaamheids- en circulariteitsstrategie.” Joost Wouters, SeaEO bij The Seaweed Company: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Spijked& en de kans om meer zeewierboerderijen te bouwen. Zeewier levert een belangrijke bijdrage aan het herstel van onze oceanen. Het heeft geen land, kunstmest of zoet water nodig om te groeien, neemt veel CO₂ op en het verrijkt de mariene biodiversiteit. Zeewier heeft veel waardevolle toepassingen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen, dieren en planten, en we kijken er naar uit om samen met Spijked& meer zeewierboerderijen te bouwen en de cultivatie van deze unieke onbenutte natuurlijke hulpbron te versnellen."

 

Verkrijgbaarheid Spijked&

De vier Spijked&-smaken zijn vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. Voor consumenten is het drankje online te koop op www.spijked.com. Klanten kunnen het bestellen via Swinkels Family Brewers en Bier&cO. Het merk gaat ook de grens over. Vanaf november dit jaar is het verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Begin 2021 ook in Zweden en IJsland.

---

Over The Seaweed Company

The Seaweed Company BV is de holdingmaatschappij van TSC Group en in 2018 opgericht door Stefan Kraan, Edwin Sneekes en Joost Wouters. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige producten voor mens, dier en plant en op het produceren van traceerbaar zeewier op commerciële schaal. The Seaweed Company beschikt over meerdere eigen productielocaties in Ierland (Tralee, Clew Bay, Mulroy Bay en Ventry Bay), Marokko (Nador, Laayoune) en India (Tuticorin). Recent zijn activiteiten begonnen om de allereerste offshore zeewierboerderij aan te leggen voor de kust van Scheveningen. The Seaweed Company heeft een aantal producten ontwikkeld die bijdragen aan duurzame landbouw en - veeteelt (TopHealth®️ lijn). Daarnaast is The Seaweed Company actief betrokken bij innovatief onderzoek naar toepassingen op medisch vlak (Alzheimer en diabetes), functionele voeding en materialen (natuurlijke composieten).  Voor meer informatie: www.theseaweedcompany.com

 

Over Royal Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers groep. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerij Palm en de Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werkt de familie nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2019 goed voor de productie van acht miljoen hectoliter bier en 818 duizend hectoliter frisdrank. Met Holland Malt beschikt de groep over twee eigen mouterijen, welke samen in 2019 goed waren voor de productie van 395 duizend ton mout. Daarnaast produceert CereX jaarlijks zo’n 4 duizend ton moutextracten en compounds. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, werd in 2018 onderdeel van Swinkels Family Brewers, waardoor de lokale relevantie van haar portfolio verder toeneemt. Wereldwijd werken ruim 1.800 medewerkers binnen Swinkels Family Brewers aan een gezamenlijk doel: de consument voor ieder moment een passend bier bieden. Op 27 maart 2019 ontving Swinkels Family Brewers het Predicaat Koninklijk. Sindsdien noemt het bedrijf zich met trots Royal Swinkels Family Brewers. Voor meer informatie: www.swinkelsfamilybrewers.com