Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Innovatief Leffe glas zorgt voor betere smaakbeleving

Leffe maakt met de innovatie van haar glas een sprong voorwaarts in de optimale smaakbeleving van bier. Nu Nederlanders steeds vaker kiezen voor speciaalbier, wordt de kwaliteit van het bierglas ook belangrijker.

 

De populariteit van speciaalbier stijgt. Nederlanders worden steeds avontuurlijker op biergebied en proberen nieuwe smaken uit. Er komt steeds vaker bier op tafel dat precies past bij de maaltijd. Ook toprestaurants hebben inmiddels naast een wijn- ook een bierkaart. Nu het grotere publiek zo bewust met bier bezig is, kan de kwaliteit van het glaswerk niet achterblijven. Want net als bij wijn heeft de keuze voor het juiste bierglas grote impact op de smaakbeleving. Leffe ontwikkelde daarom een uniek glas om het genietmoment nog completer te maken. Een glas waarin juist Leffe optimaal tot zijn recht komt. Waarin onderscheidt het glas zich? De verschillen zitten in de bolling, de gravering en het pootje.


De bolling

Het glas van Leffe is ontwikkeld met een rondere vorm van het glas. Het glas loopt eerst breed uit en bolt daarna iets terug. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. De vorm van het glas bepaalt de plaats waar het bier op de tong valt en welke smaakpapillen het eerst geprikkeld worden. Met het Leffe glas komen de zuren goed tot hun recht en overheerst het zoet niet. Daarnaast houdt de terugbolling het schuim mooi bij elkaar én de aroma’s beter vast, waardoor de geur wordt versterkt.

 

De gravering

Koolzuur en schuim zijn essentieel voor de beleving van bier. Koolzuur zorgt voor structuur en de schuimkraag voor levendigheid. De gravering midden onderin het Leffe glas creëert een continue stroom van koolzuur. Hierdoor blijft je bier lekker lang bruisen en blijft de schuimkraag mooi dik.

 

Het reliëf aan het pootje

Bier smaakt het best tussen 5 en 7°C. Door het reliëf aan het pootje houd je het glas als vanzelf op de juiste wijze vast, je handen raken de kelk niet waardoor het bier langer koel blijft. Naast functioneel is het reliëf ook decoratief: met Leffe heb je gewoon een mooi glas op tafel staan.

Getest door een wijnsommelier

Het belang van goed glaswerk is voor niemand zo vanzelfsprekend als voor wijnsommeliers. Met een frisse blik op speciaalbier heeft topsommelier Milton Verseput het Leffe glas getest en is duidelijk in zijn oordeel. Klik hier om de video’s met zijn bevindingen te bekijken.