Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nederlands Bierproeffestival geeft startschot Week van het Nederlandse Bier 2107

In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival de 6e editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Burgemeester Pauline Krikke sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van Henri Reuchlin (voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier) en de heer Ger Koopmans (CDA, gedeputeerde van de provincie Limburg) die eerder deze dag een lezing gaf. Tijdens de opening werd tevens de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2017’ uitgereikt, onderdeel van de Dutch Beer Challenge. Het bier Bloedbroeder van de Haagse brouwerij Kompaan ging er met de titel vandoor en mag zich dit jaar het beste bier van Nederland noemen. De Week van het Nederlandse Bier duurt nog tot en met 21 mei. Door heel Nederland worden zo’n 100 bier-activiteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 19 tot en met 21 mei sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.

 

Bier en spijs
De 6e editie van de Week van het Nederlandse Bier werd traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier benadrukt de vele kanten van Nederlands bier: ”Dit jaar verwelkomt het Nederlands Bierproeffestival ruim 40 Nederlandse brouwers die 250 soorten bier hebben meegenomen! De biersector in Nederland is levendiger dan ooit; er komen jaarlijks steeds meer brouwers bij. Die verscheidenheid aan bieren zorgt ervoor dat we bier steeds vaker in combinatie zien met spijs. Bier is echt niet alleen voor in de kroeg. Al die verschillende bieren zijn juist heel goed te combineren met allerlei gerechten. Wij hopen dat men dat ontdekt tijdens deze editie van de Week van het Nederlandse Bier!”

Uitreiking Mitra Award ‘Beste Bier van Nederland 2017’
Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werd ook de hoofdprijs van de Dutch Beer Challenge uitgereikt. Het bier Bloedbroeder van de Haagse brouwerij Kompaan kreeg de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2017’. Van alle goudenmedaille-winnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg Bloedbroeder de hoogste cijfers van de jury. De winnaars van de subcategorieën werden reeds in maart bekendgemaakt; Bloedbroeder won in de categorie Stout/Porter. Dit jaar deden maar liefst 83 brouwerijen met 300 verschillende bieren mee aan de Dutch Beer Challenge, in 21 categorieën.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl
 

 

 

Meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl