Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Achttiende-eeuwse meesterwerken terug in Nederland

UNITED DUTCH BREWERIES lanceert D’ORANJEBOOM Princesse bier en Princesse witbier, twee vergeten luxe bieren uit de achttiende eeuw. Princesse bier dankt haar naam aan Anna van Hannover, Prinses van Oranje Nassau en werd een eeuw voor de India Pale Ale al wereldwijd gedronken. Een stuk vergeten Nederlandse biergeschiedenis, opnieuw tot leven gewekt en in al zijn eigenheid gebrouwen en gebotteld.

 

Stijn Deelen, directeur van UNITED DUTCH BREWERIES: “In een zoektocht door onze eigen Oranjeboom archieven in Rotterdam, ontdekten we vorig jaar enkele unieke Oranjeboom recepten. Met onze bier specialisten doken we in de oude documenten, en ontrafelden de receptuur voor een aantal verloren bieren, waaronder dit Princesse bier. Samen met microbrouwerij de Beyerd in Breda besloten we om dit bier als eerste weer terug te brengen, natuurlijk in haar oorspronkelijke smaak.”

Deelen vervolgt: “Met D’ORANJEBOOM lanceren wij deze verdwenen biersoort in twee varianten: Princesse bier en Princesse witbier. Princesse is een bovengistende luxe biersoort, gekenmerkt door een rijke, volle en kruidige smaak. Begin vorige eeuw helaas verdwenen met de opkomst van goedkopere ondergistende lagers. Huidige smaaktrends in de bierwereld gaan sterk terug richting deze kruidige en hoppige biersoorten.”

D’ORANJEBOOM Princesse bier kenmerkt zich door haar eigen unieke receptuur. Zoethout, koriander en curaçao zorgen voor een kruidige smaakbeleving. Een subtiel doordrinkbaar ongefilterd bier met een volle bitterheid. Gebrouwen met de hopsoorten Hallertauer Magnum & Tettnanger, die het een lange krachtige nasmaak en een gedenkwaardig karakter geven. De gebruikte moutsoorten zorgen voor een prachtig oranje kleur en geven het die extra koninklijke flair. Het Saison gist is de finishing touch van deze uitzonderlijke bieren.
Het Princesse witbier is in 1788 gebrouwen als een Vlaamse ode aan het Hollandse Princesse bier. Deze troebele witte variant heeft een volle smaak, aangename bitterheid en een goed gebalanceerde frisse zuurheid.

Beide varianten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde slijterijen en horeca in een 33cl fles. Voor foto’s, meer informatie over D’ORANJEBOOM Princesse bier en locaties waar deze achttiende-eeuwse meesterwerken verkocht worden zie: https://www.doranjeboom.com.

UNITED DUTCH BREWERIES
United Dutch Breweries is erfgenaam en merkeigenaar van het in 1671 opgerichte D’ORANJEBOOM, dat uitgroeide tot een van de grootste brouwerijen in het land en als een van de eerste brouwerijen startte met de export van bier. United Dutch Breweries doet dat tot op de dag van vandaag met biermerken zoals 3 Horses, Trio Stout, Breda Royal, Atlas, Royal Dutch Post Horn en Oranjeboom.